Pocetna » Letovanje » Egzotične Destinacije » Sharm el Sheik
 
Egzotične Destinacije | dodato 06.08.2009.
Detalji
Obilazak grčkog pravoslavnog manastira sv. Katarina, sagrađenog za vreme vladavine cara Justinijana u 6. veku, na mestu gde se prema biblijskom predanju u plamtećem grmu Bog ukazao Mojsiju.
 
 
Udaljeno je oko 480 km od Kaira. Najpre je to bilo ekskluzivno letovalište bogatih egipćana, da bi kasnije steklo međunarodnu popularnost.
Od brojnih izleta posebno vam preporučujemo posetu pravoslavnom manastiru svete Katarine i Mojsijevoj gori.
Najpoznatije i najlepše letovalište u Egiptu sa klimom koja omogućava kupanje tokom cele godine. Nalazi se na samom vrhu sinajskog poluostrva. Udaljeno je oko 480 km od Kaira. Najpre je to bilo ekskluzivno letovalište bogatih egipćana, da bi kasnije steklo međunarodnu popularnost.

Prekrasne plaže, brojni hoteli, mesta za izlazak, bazari, razni sportovi sa posebno brojnim klubovima i školama ronjenja glavne su karakteristike Šarm el Šeika.

Od brojnih izleta posebno vam preporučujemo posetu pravoslavnom manastiru svete Katarine i Mojsijevoj gori: Odlazak na Mojsijevu goru. Polazi se oko 02.30 sati i uspon traje oko 3 sata (poneti baterijsku lampu!). Sa vrha planine (2285m) na kojoj je Mojsije video Slavu Božju i primio Toru (deset Božjih zapovesti), po izlasku sunca vide se vrhovi planine Sinaj u najrazličitijim bojama i pogled se pruža do Akabskog zaliva Crvenog Mora.

Sa Mojsijeve gore se silazi niz 3750 stepenika koje su vekovima klesali monasi manastira sv. Katarina. Obilazak grčkog pravoslavnog manastira sv. Katarina, sagrađenog za vreme vladavine cara Justinijana u 6. veku, na mestu gde se prema biblijskom predanju u plamtećem grmu Bog ukazao Mojsiju.

Značajna je bogata manastirska zbirka rukopisa (3000) kao i vizantijski mozaik koji prikazuje Preobraženje Hristovo. 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Uskršnje ostrvo
Uskršnje ostrvo je polinezijsko ostrvo u južnom Pacifiku koje pripada Čileu. Nalazi se 3.600 kilometara zapadno od kontine...
Varadero
Varadero je grad u pokrajini Matanzas na Kubi i jedan od najznačajnijih turističkih centara na Karibima. Nalazi se na poluo...
Karipske noći za samo 25 centi
Neverovatna ali istinita ponuda koju omogućuju Američa Devičanska Ostrva....