Pocetna » Letovanje » Egzotične Destinacije » Taba
 
Egzotične Destinacije | dodato 06.08.2009.
Detalji
Poslednjih nekoliko decenija razvija se moderan turizam zahvaljujući čistom moru sa odličnim uslovima za vodene i ronilačke sportove. Blaga klima omogućava kupanje gotovo tokom čitave godine.
 
 
Pejsaž upotpunjuju južni obronci planine Sinaj, čuvene gore na kojoj je Mojsije primio deset zapovesti od Boga. Hiljadama godina ovo mesto posećivali su hodočasnici na putu prema Sinaju.
Blizina poznatih turističkih atrakcija opredeljuje mnogobrojne turiste da ovde potraže odmor.
Taba je najsevernije letovalište na Crvenom moru, u zalivu Akaba. Na svega stotinak metara od poslednjeg hotela nalazi se granični prelaz sa Izraelom i letovalište Eilat.

Pejsaž upotpunjuju južni obronci planine Sinaj, čuvene gore na kojoj je Mojsije primio deset zapovesti od Boga. Hiljadama godina ovo mesto posećivali su hodočasnici na putu prema Sinaju. Poslednjih nekoliko decenija razvija se moderan turizam zahvaljujući čistom moru sa odličnim uslovima za vodene i ronilačke sportove. Blaga klima omogućava kupanje gotovo tokom čitave godine.

Blizina poznatih turističkih atrakcija opredeljuje mnogobrojne turiste da ovde potraže odmor i ujedno mogu obići čuvenu Petru, Sinaj i manastir Sv. Katarina kao i poseta Jerusalimu, koji je na 320km od Tabe, uz obilazak Mrtvog Mora, Masade i niza drugih spomenika kulture i prirode..: IZLETI :.


KAIRO - celodnevni izlet, poseta platou Gize sa piramidama, poseta Nacionalnom muzeju sa postavkom Tutankomovog blaga, panoramsko razgledanj Kaira i slobodno vreme za kupovinu na čuvenom bazaru Han El Halili.

MANASTIR Sv.KATARINA - celodnevni izlet, najstariji manastir koji nastanjuju grčki monasi, datira iz 6 veka, vreme cara Justinijana, sa bogatom bibliotekom, zapisima i ikonama iz 3 veka. Obilazak plamtećeg grma u kojem se Mojsiju ukazao Bog i Mojsijev izvor.

PETRA – JORDAN – celodnevni izlet do drevnog grada Petra. Transfer od hotela do luke. Prevoz hidrogliserom do jordanske luke Akaba. Vožnja autobusom do Petre, razgledanje lokaliteta nekadašnjeg najmoćnijeg grada Nabatejaca, uklesanog u ružičaste stene. Jahanje na konjima do klanca. Ovaj lokalitet je uvršten u svetsku listu kulturne baštine UNESCo-a. Ručak i povratak u Akabu. (vize nisu potrebne).

IZRAEL – JERUSALIM – celodnevni izlet do Jerusalima. Prelazak granice kod mesta Eilat (vize obezbeđuje naš partner u Egiptu – potrebno je dva dana da se obezbedi viza). Vožnja autobusom oko 320 km, dobrim putevima. Kraća pauza na Mrtvom moru. Obilazak Maslinove gore odakle se pruža najlepši pogled na Sveti grad. Ovde počinje stradalni put Hrista. Nastavak obilaska starog jezgra grada, stradalnim putem do crkve Sv Groba- Golgote gde je izvršeno raspeće, šetnja do zida plača. Povratak u Egipat uz usputne odmore.

BEDUINSKA VEČERA – safari, jeep safari, jahanje kamila, beduinska večera sa čajem i mineralnom vodom.

DAHAB CITY – koralno poluostrvo, na beduinskom jeziku znači zlato, na koje asociraju zlatno žute stene. Mesto je puno bazara, super marketa, kafeterija i italijanskih restorana.

IZLET BRODOM – transfer do luke, ukrcavanje na brod u 09.00.Vožnja morem sa tri zaustavljanja, kupanje i ronjenje sa maskama. Kod drugog zaustavljanja za kupanje, ručak-snek uz bezalkoholne napitke. Svim našim putnicima preporučujemo da ponesu maske za ronjenje koje su na moru, bogatom koralima i raznovrsnim i raznobojnim životinjskim svetom, obavezan rekvizit.Pogledaj i:

egipat

,

taba

,

letovanje

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Kopakabana
Najveći koncert na svetu, onaj koji je 1994 godine održao Rod Stjuart, je održan na plaži Kopakabana, a pratilo ga je pre...
Kankun
Kankun je grad u saveznoj državi Kintana Ro u jugoistočnom Meksiku. Nalazi se na poluostrvu Jukatan, na obali Karipskog mor...
Hurgada
Egipat se prostire na neverovatnih 1.000.000km2 na severoistočnoj strani afričkog kontinenta i sa svojih 75.000.000 stanov...