Pocetna » Letovanje » Egzotične Destinacije » Hurgada
 
Egzotične Destinacije | dodato 06.08.2009.
Detalji
Ono što još možete videti jesu i svetski najpoznatije grobnice: Keopsova, Kefrenova i Mikerinova koje su danas uvršćene u sedam svetskih čuda, zatim dolinu kraljeva i još mnogo toga.
 
 
Ova zemlja izlazi na Crveno i Sredozemno more, duž svojih obala raspolaže kilometarskim peščanim plažama koje će Vaš odmor učiniti egzotičnijim.
Sveta civilizacija starog Egipta je trajala od 3000 godine pre nove ere.
Egipat se prostire na neverovatnih 1.000.000km2 na severoistočnoj strani afričkog kontinenta i sa svojih 75.000.000 stanovnika je zemlja sa najvećom populacijom u Africi.

Ova zemlja izlazi na Crveno i Sredozemno more, duž svojih obala raspolaže kilometarskim peščanim plažama koje će Vaš odmor učiniti egzotičnijim. Crveno more sa svojom kristalnom vodom, najređim morskim primercima mogu se predstaviti kao idealne vode za ronjenje, te stoga ljubiteljima ovog sporta preporučujemo da na trenutak budu deo ovog zaista rajskog podvodnog sveta.

Sveta civilizacija starog Egipta je trajala od 3000 godine pre nove ere pa sve do 30 godine pre nove ere i taj period u nalseđe je ostavio brojne hramove, statue i druge istorijske znamenitosti koje milioni turisti širom sveta intenzivno posećuju.

Ono što još možete videti jesu i svetski najpoznatije grobnice: Keopsova, Kefrenova i Mikerinova koje su danas uvršćene u sedam svetskih čuda, zatim dolinu kraljeva i još mnogo toga. Na velikoj površini prostire se egipatska pustinja sa mnogobrojnim oazama, koju ćete imati priliku da obiđete putem naših fakultativnih izleta. Dolina najveće afričke reke Nil pored prelepog ambijenta predstavlja i najnaseljeniji deo ove istorijske zemlje.Pogledaj i:

egipat

,

letovanje

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Ostrva Markiz
Ostrva Markiz su grupa ostrva u Francuskoj Polineziji. Ostrva Markiz leže otprilike 1.600 km severoistočno od Tahitija. ...
Varadero
Varadero je grad u pokrajini Matanzas na Kubi i jedan od najznačajnijih turističkih centara na Karibima. Nalazi se na poluo...
Martinik
Martinik je ostrvo u arhipelagu Malih Antila, smešten u Karipskom moru, 450km severoistočno od obale Južne Amerike i 700km...