Pocetna » Letovanje » Egzotične Destinacije » Goa
 
Egzotične Destinacije | dodato 22.01.2009.
 
 
Goa je međunarodno poznata po prekrasnim plažama, pa je posećuju hiljade domaćih i stranih turista.
Turizam je najvažnija delatnost u Goi, tako da 12% stranih turista koji dođu u Indiju posete Gou.
Goa je savezna država Indije. Nalazi se na zapadnoj obali Indije na Arapskom moru u području zvanom Konkan, a graniči se sa Maharaštrom na severu i Karnatakom na istoku i jugu. Panadži je glavni grad, a Vasko de Gama je najveći grad. Portugalski trgovci su najpre došli u Gou u 15. veku i ubrzo su osnovali koloniju, koja je trajala 450 godina, sve do 1961., kada ponovo postaje deo Indije. Goa je međunarodno poznata po prekrasnim plažama, pa je posećuju hiljade domaćih i stranih turista.
Goa je deo obalnog područja zvanog Konkan, koji je Zapadnim Gatima odvojen od Dekana. Goa ima 101 kilometar obale. Klima je topla i vlažna. Maj je najtopliji mesec sa temparaturama preko 35°C i jako sparnim danima. Monsumske kiše počinju u junu. Većina kiše padne do septembra za vreme monsumske sezone.
Goa je najbogatija indijska država po glavi stanovnika. Turizam je najvažnija delatnost u Goi, tako da 12% stranih turista koji dođu u Indiju posete Gou. Tokom 2004. dva miliona turista je posetilo Gou, od čega 400.000 stranih. Goa je bogata mineralima i rudama gvožđa, boksita, mangana , tako da je rudarstvo druga najvažnija industrija. Od druhih industrija značajne su proizvodnja pesticida, veštačkih đubriva, guma, odeće, lekova.
Šume u Goi je Nešnel Džiografik uporedio sa šumama Amazonije i Konga po njihovoj biloškoj raznovrsnosti.Pogledaj i:

goa

,

indija

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Kopakabana
Najveći koncert na svetu, onaj koji je 1994 godine održao Rod Stjuart, je održan na plaži Kopakabana, a pratilo ga je pre...
Kankun
Kankun je grad u saveznoj državi Kintana Ro u jugoistočnom Meksiku. Nalazi se na poluostrvu Jukatan, na obali Karipskog mor...
Karipske noći za samo 25 centi
Neverovatna ali istinita ponuda koju omogućuju Američa Devičanska Ostrva....