Pocetna » Ponuda » City Break » Lisabon
 
City Break | dodato 29.04.2009.
Detalji
AGENCIJA : Kon Tiki
POLAZAK: 16. april 2009.
BROJ DANA: 5 dana (4 noćenja)
CENA: od 595 €
Info: http://www.kontiki.rs/cms/view.php?id=7320

DIREKTAN ČARTER LET
 
 
Kon Tiki Travel nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će čarter letovi biti realizovani. Vreme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod aviokompanije, opterećenosti beogradskog i odredišnog aerodroma). Vreme leta se na
Ušće reke Težo u Atlantski okean pravi veliki zaliv, jedan od najlepših na svetu.
Trgovački, industrijski i intelektualni centar i glavna luka Portugala. Grad se zrakasto širi preko pitomih brda sa centralnog trga koji se zove Rosio i nalazi se u donjem gradu. Ušće reke Težo (Tagus) u Atlantski okean pravi veliki zaliv, jedan od najlepših na svetu. Preko ušća se pruža spektakularni viseći most "25. april" koji spaja dva dela grada. Nakon razornog zemljotresa koji je uništio grad sredinom XVIII veka, nastao je novi Lisabon sa revolucionarnim urbanim rešenjima toga doba koje krase široki bulevari, palate i brojni trgovi atraktivnih perspektiva. Savremeni Lisabon je ipak sačuvao kvart Alfamu sa atmosferom arabljanske epohe ranog srednjeg veka. Čuvena kolekcija Gulbenkiana, brojni restorani sa fado programom, kvart burnog noćnog života Alkantara, moderni šoping molovi i akvarijum na mestu održavanja poslednje svetske izložbe XX veka, samo su neke od brojnih atrakcija grada koji je nazvan "princezom svih gradova pred kojom se klanja duboko more".

1.dan (16.april) BEOGRAD-LISABON Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Kon Tiki Travela dva sata pre poletanja direktnog čarter leta za Lisabon. Očekivano vreme leta je u poslepodnevnim ili večernjim časovima. Dolazak u Lisabon nakon četiri i po sata leta. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2.dan (17.april) LISABON Doručak. Pre podne panoramsko razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfama. Sledi panorama kule Belem i spomenika Navigatorima. Poseta manastiru Svetog Žeronima, remek delu manuelinske arhitekture. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan (18.april) LISABON Doručak. Celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. (Ručak nije uključen). Šetnja Sintrom, elegantnim gradićem u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta; proglašen je Svetskom baštinom od strane UNESCO 1995.godine. Obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce, i potom Eštorila sa panoramom čuvenog kazina. Vožnja do Lisabona. (Cena izleta: 50 €) Noćenje.

4.dan (19.april) LISABON Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Evori, najlepšem gradu-muzeju portugalske arhitekture pod otvorenim nebom. Grad je opasan srednjovekovnim zidinama, a samo istorijsko jezgro je pod zaštitom UNESCO-a. Lokalnu arhitekturu odlikuju krivudave ulice i građevine mavarskog stila iz perioda od VIII do XII veka, kao i plemićke palate iz vremena procvata renesanse. Centar regije Alentežo, na oko 140 km južno od Lisabona, jedan je od najbolje očuvanih srednjovekovnih gradova Evrope. Nalazi se na blagom uzvišenju prostrane i plodne ravnice koja je pod vinogradima, žitnim poljima i stablima maslina. Pored posete Katedrali koja dominira gradom, izlet uključuje šetnju istorijskim centrom grada i panoramsko razgledanje crkve svetog Franciska, rimskog hrama posvećenog boginji Dijani, Univerzitet koji su još u XVI veku osnovali jezuiti, trg Giraldo... Na ovom putu kroz prošle vekove, putnici će biti u prilici da pređu i preko dva jedinstvena mosta - Vasko de Gama i 25. april, koji predstavljaju pravi ukras Lisabona. Povratak u Lisabon. (Cena izleta: 39 €) Slobodno poslepodne. Noćenje.

5.dan (20.april) LISABON-BEOGRAD Doručak. Slobodan dan. Transfer na aerodrom. Poletanje direktnog čarter leta za Beograd. Očekivano vreme leta u večernjim časovima. Dolazak na beogradski aerodrom nakon četiri i po sata leta.

U cenu putovanja je uračunato: avio prevoz na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd, transferi aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu po izboru na bazi noćenja sa doručkom (po principu samoposluživanja), panoramsko razgledanje grada, polisa međunarodnog zdravstvenog osiguranja, troškovi organizacije i vođenja aranžmana.

U cenu putovanja nije uračunato: avionske takse (€ 75 - plaća se u agenciji), fakultativni izleti i posete, viza (€ 35), usluge viziranja (400 dinara).
Pogledaj i:

kon tiki

,

lisabon

,

portugal

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Madrid
Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu za efektivu Narodne ban...
Firenca
Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu za efektivu Narodne ban...
Atina
Atina je veličanstven grad čija je daleka prošlost utkana u najpoznatije grčke mitove i legende. Podignuta je na tlu na k...