Pocetna » Ponuda » City Break » Amsterdam
 
City Break | dodato 29.01.2009.
Detalji
AGENCIJA : Kon Tiki
POLASCI: 22. februar i 22. mart 2009.
BROJ DANA: 5 dana (4 noćenja)
CENA: od 595 €
Info: http://www.kontiki.rs/cms/view.php?id=9753
 
 
Ono što je zabranjeno u Amsterdamu ne može biti dozvoljeno nigde u Svetu, a obrnuto je sasvim normalno ... - kažu Holanđani.
Odličan šoping na samo par koraka od hotela !
Ulice, kanali i mostovi centra grada izgledaju kao ogromna paukova mreža u koju se čovek lako upeca i dobrovoljno postane žrtva čudnog šarma Mokuma, grada zabranjenog voća, najtolerantnijeg grada na svetu, grada otetog od vode sa gotovo 1.500 mostova. Njegove tečne ulice su neka vrsta otvorenog krvotoka koji daje život, a u tom životu se ogledaju kuće veselih boja, bezbroj bicikala, brodovi pretvoreni u ploveće stanove... „Ono što je zabranjeno u Amsterdamu ne može biti dozvoljeno nigde u Svetu, a obrnuto je sasvim normalno...“ kažu Holanđani.

1.dan (22.februar/mart) BEOGRAD-AMSTERDAM Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla“ kod šaltera Kon Tiki Travela u 06.00 sati. Poletanje za Amsterdam u 08.00 (let JU 262). Dolazak u Amsterdam u 10.30. Odlazak na razgledanje starog dela grada: Trg Dam, kraljevska palata i spomenik ujedinjenju holandskih provincija, Rokin, kula Mint, stara pivara Hajneken, panorama muzejske doline i Voldenparka. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan (23.februar/mart) AMSTERDAM Doručak. Poseta fabrici dijamanata Coster Diamonds. Obilazak radionice i zavirivanje u tajne brušenja dijamanata. Potom, vožnja kanalima po centralnom gradskom jezgru, odakle se na svojstven način može doživeti grad sa nebrojeno mnogo mostova, bicikala i fasada zgrada od kojih neke datiraju iz 17. veka. Slobodno popodne. Noćenje.

3.dan (24.februar/mart) AMSTERDAM Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Velika Holandska tura“: Delft – grad porcelana, Roterdam – moderan grad i jedna od najvećih i najlepših svetskih luka, Den Hag – holandska prestonica, Madurodam – izložba znamenitih građevina u minijaturi. U povratku za Amsterdam, poseta Ševeningenu, najelitnijem letovalištu Holandije na Severnom moru. Povratak u hotel. (Cena izleta: 69 €). Noćenje.

4.dan (25.februar/mart) AMSTERDAM Doručak. Pre podne fakultativni izlet u tradicionalna holandska sela. Vožnja autobusom predivnim pejsažima Holandije i poseta farmi gde se može videti proizvodnja tipičnih klompi i sireva. Obilazak ribarskog mesta Folendam, veoma šarmantnog i slikovitog gradića na istočnoj obali. Povratak u hotel. (Cena izleta: 55 €). Noćenje.

5.dan (26.februar/mart) AMSTERDAM-BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Beograd u 17.35 sati (JU 274). Dolazak u Beograd u 20.05 sati.

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na relacijama Beograd-Amsterdam-Beograd, autobuski transferi aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u hotelu sa 3* u centru Amsterdamu na bazi noćenja sa doručkom, razgledanje grada, obilazak fabrike dijamanata, vožnja kanalima grada, troškovi organizacije i vođenja putovanja, međunarodno zdravstveno osiguranje.

U cenu putovanja nije uračunato: aerodromske takse (oko 130 €, plaćaju se u agenciji u dinarima), troškovi pribavljanja holandske vize (35 € - plaća se u agenciji u dinarima), usluga viziranja (400 dinara, plaća se u agenciji), fakultativni izleti i obilasci.

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Firenca
Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu za efektivu Narodne ban...
Pet najlepših panorama
Ljudi mnogo češće i lakše prepoznaju panorame nekih gradova, nego što tu istu zemlju uspeju da prepoznaju po njenoj zast...
Atina
Atina je veličanstven grad čija je daleka prošlost utkana u najpoznatije grčke mitove i legende. Podignuta je na tlu na k...