Pocetna » Ponuda » City Break » Firenca
 
City Break | dodato 29.01.2009.
Detalji
AGENCIJA : Kon Tiki
POLAZAK: 18. mart 2009.
BROJ DANA: 5 dana (4 noćenja)
CENA: 540 €
Info: http://www.kontiki.rs/cms/view.php?id=8234
 
 
Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika: 20).
Srpskim državljanima je za putovanje u Italiju potrebna ulazna šengenska viza.
PRESTONICA TOSKANE

1.dan (18.mart) BEOGRAD - RIM - FIRENCA Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki Travela u 05.30 sati. Poletanje za Rim u 06.45 (let AZ 7073). Dolazak na aerodrom pored Rima u 08.20 sati. Nastavak putovanja za Firencu u 09.30 (let AZ 1675). Dolazak na aerodrom kraj Firence u 10.30 sati. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

2.dan (19.mart) FIRENCA Doručak. Odlazak u obilazak grada pešice: panorama katedrale Duomo, zvonika i krstionice, Trg Sinjorija, Palaco Vekio i replika Mikelanđelovog Davida, Galerija Ufici, Ponte Vekio, Palata Piti, crkve Santa Kroće, Santa Maria Novela i San Lorenco... Slobodno popodne. Noćenje.

3.dan (20.mart) FIRENCA Doručak. Fakultativni izlet za Sijenu, drugi grad u Toskani po kulturnom i istorijskom značaju i večitom rivalu Firence. Obilazak centralnog gradskog jezgra, oivičenog gradskim zidinama iz XI veka: Pjaca del Kampo kojom dominira palata sa zvonikom, katedrala izgrađena od crnog i belog mermera, bogato dekorisana mozaicima, S. Marija Dela Skala – nekada bolnica, danas muzej nadaleko čuven po slikama iz perioda renesanse… Vožnja provincijom Sijene - “najlepšim delom Italije” i pogled na prelepe pejzaže ove regije. Dolazak do San Điminjana u srcu toskanske doline, okruženog vinogradima i maslinjacima i mnogobrojnim srednjevekovnim kulama, zbog kojih je dobio nadimak “San Gimigniano dalle belle Torri”. Povratak u Firencu. (Cena izleta: oko 75 €) Noćenje.

4.dan (21.mart) FIRENCA Doručak. Fakultativni poludnevni izlet za Pizu. Poseta katedrali i krstionici na Trgu Čuda i panorama čuvenog Krivog tornja. Slobodno vreme za individualni obilazak. (Cena izleta: oko 60€ ).

5.dan (22.mart) FIRENCA - RIM - BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodroma kraj Firence. Poletanja za Rim u 11.15 (let AZ 1678). Dolazak na aerodrom u Rimu u 12.10 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 14.30h (let AZ 594). Dolazak u Beograd u 16.10 sati.

U cenu putovanja je uračunato: avio prevoz kompanijom Alitalia na relacijama Beograd-Rim-Firenca-Rim-Beograd, transferi aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u hotelu sa 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom, obilazak starog dela grada sa lokalnim vodičem, troškovi organizovanja i vođenja aranžmana, međunarodno zdravstveno osiguranje.

U cenu putovanja nije uračunato: avionske takse (oko 115 € - plaća se u dinarima u agenciji), troškovi viziranja (35 € - u konzulatu plaćaju putnici koji nisu imali individualnu šengen vizu u poslednjih godinu dana, dok u agenciji plaćaju putnici koji su istu posedovali), usluge viziranja (400 din), fakultativni izleti, posete i ulaznice.
Pogledaj i:

kon tiki

,

firenca

,

italija

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Atina
Atina je veličanstven grad čija je daleka prošlost utkana u najpoznatije grčke mitove i legende. Podignuta je na tlu na k...
Madrid
Madrid je glavni grad Španije i treći po veličini grad u Evropskoj uniji, broji sa predgrađem oko 5mil. stanovnika. Nalaz...
Lisabon
Trgovački, industrijski i intelektualni centar i glavna luka Portugala. Grad se zrakasto širi preko pitomih brda sa central...