Pocetna » Ponuda » Svet » Liban nova hit destinacija
 
Svet | dodato 24.01.2010.
Detalji
Liban je zemlja koja je poslednjih godina pominjana samo po otmicama i političkim ubistvima.
 
 
Liban je prošle godine posetilo gotovo dva miliona turista koji su ostavili oko sedam milijardi dolara, što je najbolja turistička sezona ikada, saopšteno je iz libanskog Ministarstva turizma.
Prema njihovim podacima, u 2009. godini Liban je posetilo 1,85 miliona turista.
Liban je prošle godine posetilo gotovo dva miliona turista koji su ostavili oko sedam milijardi dolara, što je najbolja turistička sezona ikada, saopšteno je iz libanskog Ministarstva turizma.

Prema njihovim podacima, u 2009. godini Liban je posetilo 1,85 miliona turista, što je za 39 odsto više nego u 2008. godini.

Prethodna najbolja turistička sezona bila je 1974. godine kada je Liban posetilo 1,4 miliona ljudi. To je bilo uoči građanskog rata koji je vođen od 1975. do 1990. godine u kojem je gotovo uništena zemlja.

Pre toga, libanska prestonica Bejrut važila je za Pariz na Bliskom istoku i bila je jedna od omiljenih turističkih destinacija u tom delu sveta.

Ponovni procvat libanskog turizma tumači se kao pozitivan signal oporavka Libana, zemlje koja je poslednjih godina pominjana samo po otmicama i političkim ubistvima.

Čak je i Njujork tajms (New York Times) uvrstio Bejrut na listu glavnih turističkih atrakcija u 2009. godini, što je dodatno poravilo imidž države. (Beta)Pogledaj i:

liban

,

turizam

,

novo

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Laos - nova turistička destinacija
Laos postaje sve popularnija turistička destinacija i najviše turista se opredeljuje za oblast Luang Namtu, prepoznatljivu ...
Niču hoteli na svetim mestima
Sveta mesta u Indiji su idealne lokacije za hotele, a domaće i strane grupacije se utrkuju čiji će smeštaj i ponuda biti ...
Cena noćenja u orbiti?
Ruska kompanija "Orbital Tehnolodži" najavila je da će napravti hotel na komercijalnoj svemirskoj stanici u orbiti oko Zeml...