Pocetna » Ponuda » Svet » Liban nova hit destinacija
 
Svet | dodato 24.01.2010.
Detalji
Liban je zemlja koja je poslednjih godina pominjana samo po otmicama i političkim ubistvima.
 
 
Liban je prošle godine posetilo gotovo dva miliona turista koji su ostavili oko sedam milijardi dolara, što je najbolja turistička sezona ikada, saopšteno je iz libanskog Ministarstva turizma.
Prema njihovim podacima, u 2009. godini Liban je posetilo 1,85 miliona turista.
Liban je prošle godine posetilo gotovo dva miliona turista koji su ostavili oko sedam milijardi dolara, što je najbolja turistička sezona ikada, saopšteno je iz libanskog Ministarstva turizma.

Prema njihovim podacima, u 2009. godini Liban je posetilo 1,85 miliona turista, što je za 39 odsto više nego u 2008. godini.

Prethodna najbolja turistička sezona bila je 1974. godine kada je Liban posetilo 1,4 miliona ljudi. To je bilo uoči građanskog rata koji je vođen od 1975. do 1990. godine u kojem je gotovo uništena zemlja.

Pre toga, libanska prestonica Bejrut važila je za Pariz na Bliskom istoku i bila je jedna od omiljenih turističkih destinacija u tom delu sveta.

Ponovni procvat libanskog turizma tumači se kao pozitivan signal oporavka Libana, zemlje koja je poslednjih godina pominjana samo po otmicama i političkim ubistvima.

Čak je i Njujork tajms (New York Times) uvrstio Bejrut na listu glavnih turističkih atrakcija u 2009. godini, što je dodatno poravilo imidž države. (Beta)Pogledaj i:

liban

,

turizam

,

novo

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Maču Pikču ponovo otvoren
Kameni grad Maču Pikču, antička prestonica Inka koja se nalazi u današnjem Peruu....
Prestonice Dalekog Istoka
Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza. Za ovo putovanje potr...
Turska "na sniženju"
Srpski turisti letovanje uplaćuju tri puta: u predsezoni, kad grane prvo sunce i kada deca uzmu svedočanstva....