Pocetna » Ponuda » Svet » Biseri Južne i Severne Indije
 
Svet | dodato 25.01.2009.
Detalji
AGENCIJA : Kon Tiki
POLASCI: 14. februar 2009.
BROJ DANA: 19 dana
CENA: 2.990 €
INFO: http://www.kontiki.rs/cms/view.php?id=8872
 
 
Rok za prijavljivanje i uplatu akontacije (40%) : 10. Januar 2009. Ili do popune mesta !
Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje. Minimum za realizaciju grupe je 15 putnika.
1.dan Beograd – London Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla" u 11.00. Poletanje za London u 12.55 (let BA 889). Dolazak u 14.55. Transfer do hotela (kod aerodroma - organizacija British Airways). Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

2.dan London - Čenai (Madras) Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Čenai u 09.40 (let BA 35). Obroci u avionu.

3.dan Čenai Dolazak u Čenai u 00.55. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje. Doručak. Posle podne razgledanje prestonice države Tamil Nadu, četvrtog po veličini grada u Indiji. Mada je ovaj grad bio najstarije britansko uporište u Indiji, ipak nije izgubio svoj indijski duh. Obilazak crkve svete Meri, najstarije anglikanske crkve u Aziji, umetničke galerije Vioktorija, muzeja Madras, tvrđave svetog Đorđa, crkve svetog Tome, hindu hrama Kapalisvar, šetališta i plaže Marina (druga po dužini u svetu) i dr. Večera. Noćenje.

4.dan Čenai-Mahabalipuram-Kančipuram-Čenai Doručak. Polazak autobusom za Mahabalipuram. Razgledanje ovog starog grada na obali Bengalskog zaliva, u kome se mogu videti najlepši primeri dravidske umetnosti i arhitekture. Neverovatna su remek- dela napravljena u stenama koja odišu lepotom i harmonijom. Obilazak grada obuhvata najinteresantnije i najvrednije hramove. Nastavak putovanja. za Kančipuram. Ovaj grad se smatra jednim od sedam najsvetijih gradova Indije, centrom hindu religije i tamilske istorije. Nazivaju ga „Zlatnim gradom hramova”, jer je nekada imao 1000, a danas svega 150 hramova. Bio je prestonica kraljevina Palava, Čola i radža od Vidžajanagara. Upoznavanje sa jednim od remek-dela srednjovekovne umetnosti. Sam grad izgleda kao jedan hram, jer su zdanja rasuta po okolini, te se njihove gopure mogu videti sa svih strana. Povratak u Čenai. Večera. Noćenje.

5.dan Čenai - Bangalor – Hasan Rano ujutru transfer na železničku stanicu. Polazak šatabadi ekspres vozom za Bangalor u 06.00. Dolazak u 10.50. Nastavak putovanja za Hasan autobusom (oko četiri sata vožnje). Dolazak. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

6.dan Hasan Doručak. Hasan je centar oblasti Maland. Ime je dobio po boginji Hasanamba, (boginja koja se smeje), zaštitnici grada. Obilazak Belura i Halebida, mesta koja su poznata po raskošno lepim hramovima iz perioda Hojsala. Vladari ovog perioda takođe su bili velike mecene umetnosti. Belur je nekada bio prestonica kraljeva Hojsala. Čuven je po hramu Čenakešava, remek-delu umetnosti toga perioda. Hramovi Halebida takođe svedoče o veoma bogatom kulturnom nasleđu Karnatake. Naročito je poznat hram Hojsalesvara iz 12. veka. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7.dan Hasan – Misor Doručak. Polazak autobusom za Misor (oko četiri sata vožnje). Dolazak u hotel. Smeštaj. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.

8.dan Misore Doručak. Poludnevno razgledanje grada, nekadašnje političke prestonice dinastije Vodejar, koja je vladala državom Karnataka nekih 150 god., sve do oslobođenja od Britanaca. Kraljevi te dinastije su bili velike mecene umetnosti i kulture, tako da je Misore važio za kulturnu prestonicu juga. To je grad palata, parkova, širokih avenija, svetih hramova. Poznat je po karnatik klasičnoj muzici i igrama. Posle podne slobodno. Večera. Noćenje.

9.dan Misore - Bangalor - Mumbai (Bombaj) Doručak. Odlazak autobusom za Bangalor. Po dolasku transfer na aerodrom. Poletanje za Mumbai u 15.45 (let IT 108). Dolazak u 17.15. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.

10.dan Mumbai Doručak. Celodnevno razgledanje grada. Mumbai je danas moderna metropola i predstavlja međunarodnu kapiju južne Indije. To je veliki finansijski i ekonomski centar nacije, sedište svih vrsta industrije, prestonica filmske industrije Indije. Današnji Mumbai su osnovali Britanci u korist svojih trgovačkih interesa, ali je njegova istorija mnogo duža. Obilazak Kapije Indije, podignute na mestu gde su se kralj Džordž V i kraljica Meri iskrcali prvi put 1911. g., čuvenog šetališta Marina, plaže Čoupati, visećih vrtova, pijace Kraford, Dobigata - najveće perionice u gradu i dr. Večera. Noćenje.

11.dan Mumbai - Varanasi (Benares) Transfer na aerodrom. Poletanje za Varanasi u 05.50 (let IT 331). Dolazak u 10.40. Transfer do hotela. Smeštaj. Posle podne odlazak autobusom za Sarnat ( oko 10 km). Sarnat simbolično predstavlja rođenje religije budizma. Baš tu, u parku jelena, Buda je otkrio svoju doktrinu i započeo sa isposničkim načinom života. Muzej u Sarnatu je jedan od najvažnijih u Indiji jer sadrži eksponate svih stilova bogate indijske umetnosti. Večera. Noćenje.

12.dan Varanasi – Kadžuraho Rano ujutru u 05.30 polazak iz hotela na vožnju brodom da bi se posmatrao izlazak sunca na svetoj reci Gang. Već od ranih jutarnjih časova život na obalama reke je veoma aktivan. Mnoštvo vernika kupa se u svetoj reci i klanja izlazećem suncu. Ovo je svakako jedan od najimpresivnijih doživljaja u Indiji. Varanasi se smatra jednim od najstarijih živih gradova na svetu. To je religiozni centar hindu religije. Povratak u hotel. Doručak.
Kratak obilazak grada sa vožnjom kroz čuveni Univerzitet Benares i poseta hramu Bharat Mata (Majka Indije). Transfer na aerodrom. Poletanje za Kadžuraho u 12.00 (let 9W 723). Dolazak u 13.00. Transfer do hotela. Smeštaj.
Posle podne razgledanje u svetu čuvenih hramova Kadžuraho. Kadžuraho su osnovali vladari dinastije Čandela u 9. i 10. veku. Oni su bili pod velikim uticajem tantrizma, u kome je erotizam postao tema filozofskog značaja. U toj filozofiji žena je smatrana inkarnacijom božanske energije ili „šakti". Poseta najpoznatijih hramovima: Čaunset Rogini, Mahadev, Čitragupta ili Bharatji, Lakšmana i Višva koji je najveći i najtipičniji od svih hramova. Večera. Noćenje.

13.dan Kadžuraho - (Džansi) - Agra Doručak. Polazak autobusom za Džansi preko Orče (oko šest sati vožnje). Džansi je železnički čvor ovog dela Indije. U blizini (11 km) nalazi se malo mesto Orča, koje je u 17. veku bilo prestonica za vreme Bir Sing Dea. Iz tog perioda ostala je veličanstvena tvrđava - palata, koja je još uvek u veoma dobrom stanju. Polazak vozom (šatabadi ekspres) za Agru u 17.45. Dolazak u 20.20. Tranfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.

14.dan Agra Doručak. Poludnevno razgledanje nekadašnje prestonice dinastije velikih mogula. Obilazak monumentalne tvrđave Agra, u kojoj je nesrećni šah Džahan proveo poslednje dane svoga života u zatočeništvu. Njegova postelja bila je tako postavljena da je danonoćno mogao da posmatra Tadž Mahal - večnu kuću svoje voljene žene. Odlazak do Sikandre (10 km) u kome se nalazi grandiozni mauzolej Akbara, najpoznatijeg od svih mogula. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

15.dan Agra – Džajpur Doručak. Rano ujutru, u toku izlaska sunca, poseta jednom od najpoznatijih spomenika u svetu, Tadž Mahalu. To je veličanstveni mauzolej od mermera, simbol besmrtne ljubavi. Sagrađen je u 17. veku. Gradio ga je šah Džahan svojoj lepoj ženi Muntaz Mahal.
Polazak autobusom za Džajpur, koji se nalazi u državi Radžastan (vožnja traje oko sedam-osam sati). Usput razgledanje ostataka Fatehpur Sikrija. Gradio ga je Veliki Akbar kao svoju prestonicu, ali je ubrzo napustio zbog nepovoljnih pustinjskih uslova. Arhitektura napuštenog grada je savršeno očuvana i predstavlja još jedno remek-delo arhitekture mogula. Dolazak u Džajpur. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

16.dan Džajpur Doručak. Pre podne razgledanje tvrđave Amber, udaljene 11 km od grada. Smeštena je na brdu i predstavlja najlepši primer radžput arhitekture. Do nje se dolazi peške (10 do 15 min.) ili na slonovima (nije uključeno). Unutrašnjost tvrđave je veoma bogato ukrašena slonovačom, ogledalima, staklom i izuzetnim slikama.
Posle podne obilazak starog dela grada, poznatog kao „Ružičasti grad", u čijoj su izgradnji učestvovali najbolji majstori i umetnici iz raznih krajeva. Obilazak uključuje Palatu, koja je danas dobrim delom pretvorena u muzej, zatim čuvenu observatoriju Džantar Mantar, iz 1726. g., kao i fasadu Palate vetrova ili Hava Mahal, koja predstavlja najlepši primer arhitekture toga vremena. Večera. Noćenje.

17.dan Džajpur – Delhi Doručak. Polazak autobusom za Delhi (oko šest sati vožnje). Iz države Radžastan prelazi se u Harijanu. Dolazak u Delhi u poslepodnevnim satima. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.

18.dan Delhi Doručak. Celodnevno razgledanje glavnog grada Indije, čiji kulturno- istorijski spomenici potiču iz svih perioda njegove istorije. Novi Delhi se ističe sjajnom kolonijalnom arhitekturom, čiji su najlepši primeri zgrada Parlamenta, Predsednička palata, Kapija Indije, zgrade ministarstva, itd. Najimpresivnije arhitektonske celine ipak su Crvena tvrđava, jedan od bisera mogulske umetnosti srednjeg veka i najveća džamija Indije - Džami Masdžid. Poseta Radžgatu, mestu na kome je kremiran Mahatma Gandi, kao i obilazak dva čuvena spomenika iz prošlosti grada: Kutub Minara, iz 12. veka, sagrađenog kao simbol pobede islama nad hindu religijom i Humajunovog mauzoleja iz 16. veka za koji kažu da je služio kao model za izgradnju čuvenog Tadž Mahala. Večera. Transfer na aerodrom.

19.dan (04.mart 2009.) Delhi - London – Beograd Poletanje za London u 03.25 ( let BA 142). Dolazak u 07.25. Nastavak putovanja za Beograd u 08.25 (let BA 888). Dolazak u 12.10.

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* (gde nema boljih), a većina 4*, ishrana i razgledanja prema programu, troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: avio-takse oko 496 evra (plaćaju se u agenciji sedam dana pre polaska na put jer su podlože promenama), inostrane takse - na lokalnim letovima (oko 50 USD - plaćaju se na licu mesta), troškovi viziranja.Pogledaj i:

kon tiki

,

kontiki

,

azija

,

indija

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Upoznajte Berlin iz novog ugla
Za turiste kojima su dosadili obilasci muzeja i slikanje na gradskim trgovima, Berlin nudi nešto novo....
Masdar siti je grad snova
Grad budućnosti u pustinji. Ulicama će ići samo pešaci i po koji elektro auto, a za transport putnika je razuđeni metro....
Na Mars za 18 meseci
Milijarder Ričard Brenson najavio je da će njegova kompanija "Virdžin galaktik" za 18 meseci početi da nudi komercijalne ...