Pocetna » Ponuda » Svet » Za male pare obiđi svetske muzeje
 
Detalji
Sada nema izgovora - krenite u muzeje.
 
 
Jedno od večitih pitanja svih turista je kako se "provući" za što manje para kroz muzeje, galerije i slične kulturne sadržaje.
U zemljama istočne Evrope, gde postoje dve tarife, za domaće i strane turiste.
U zemljama istočne Evrope, gde postoje dve tarife, za domaće i strane turiste, pokušajte da objasnite da ste iz "bratske" i siromašne zemlje - Rusi, Ukrajinci, Rumuni i mnogi njima slični će vam rado izdati karte "za državljane".

Grci nisu u istočnoj Evropi, ali će to isto učiniti tako što će vam dati karte "EU" ili besplatne, ako vide da ste iz Srbije. U manjim galerijama u Španiji to će, takođe, biti slučaj. Za ostalo, ne vredi vam šarm.

Proučite na Internetu koji su dani (a obično ima jedan) u nedelji kada se ne plaća karta - takav je slučaj i sa Pradom u Madridu, i sa Alkazarom i Alhambrom ili džamijom - katedralom u Sevilji, Granadi i Kordobi u Andaluziji, piše "Travel Magazin".

Dakle, "natempirajte" posete tako da "upadnete" u besplatan termin. Svi sajtovi važnijih institucija daju takvu informaciju, a ni vodiči poput Lonely Planeta ne oskudevaju u informacijama.

Naravno, postoje i takvi muzeji i galerije koji su besplatni - takav je slučaj sa Muzejom kraljice Sofije u Madridu (Pikasova Gernika zavređuje da je vidite).

Najnovija vest je da je Švedska otvorila za sve posetioce 19 najvećih muzeja, besplatno, stalno. Neki muzeji su, opet, besplatni za starije od 60 godina.

Naravno, postoje i popusti koje, takođe, treba potražiti na vebu, zavisno od legitimacije koju imate (Euro 26, ISIC, ISTC, penzionerska)...

Za kraj ono najbanalnije, ali često najvažnije - pogledajte na Internetu kada je dan odmora, da ne pokušate da uđete u muzej baš tad - obično je ponedeljak neradan!

Takav dan unapred odvojite za obilaske drugih stvari. 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Na Mars za 18 meseci
Milijarder Ričard Brenson najavio je da će njegova kompanija "Virdžin galaktik" za 18 meseci početi da nudi komercijalne ...
Masdar siti je grad snova
Grad budućnosti u pustinji. Ulicama će ići samo pešaci i po koji elektro auto, a za transport putnika je razuđeni metro....
Niču hoteli na svetim mestima
Sveta mesta u Indiji su idealne lokacije za hotele, a domaće i strane grupacije se utrkuju čiji će smeštaj i ponuda biti ...