Pocetna » Ponuda » Svet » Laos - nova turistička destinacija
 
Detalji
Turisti, u grupama po osam, mogu odsesti u nekoj od kuća, upoznati se sa lokalnim običajima, tradicionalnim jelima i, uz pratnju jednog od članova domaćinstva, ići na ekskurziju po nacionalnom parku Nam Ha.
 
 
Laos postaje sve popularnija turistička destinacija i najviše turista se opredeljuje za oblast Luang Namtu, prepoznatljivu po svojim gustim šumama, divljim životinjama i kulturnoj raznolikosti velikog broja etničkih grupa.
Turisti, u grupama po osam, mogu odsesti u nekoj od kuća.
Prema podacima lokalne turističke organizacije, prošle godine je ovaj deo Laosa posetilo 250.000 turista što je značajan porast u odnosu na 20.000, koliko ih je bilo 1999. godine.

Nedavno su u severozapadnom delu ove države u jugoistočnoj Aziji, Ujedinjene nacije pokrenule projekat "Nam Ha" s ciljem da se stvori jača veza između turista i lokalnog stanovništva, koje je svesno koliko je ta grana važna za njihovu državu.

Turisti, u grupama po osam, mogu odsesti u nekoj od kuća, upoznati se sa lokalnim običajima, tradicionalnim jelima i, uz pratnju jednog od članova domaćinstva, ići na ekskurziju po nacionalnom parku Nam Ha, čija je površina 554.000 ara.

"Iskustvo je neverovatno. Potpuno ste upućeni u svaki segment njihovog svakodnevnog života i imate osećaj kao da i vi živite tu“, rekao je dvadesetosmogodišnji britanski turista Džo Park.

Da bi takva simbioza uspela, turisti su, s jedne strane, savetovani da poštuju lokalne običaje - da se izuvaju pri ulasku u kuću, poštuju sveta mesta i ne fotografišu bez dozvole, dok je lokalno stanovništvo, s druge strane, savetovano da izađe u susret gostima i poradi na svojoj higijeni.

"Nameravamo da i u drugim delovima Laosa pokrenemo ovakve projekte. To bi bio veliki preokret za državu koja je jedna od najsiromašnijih na svetu", izjavio je savetnik u Ujednjenim nacijama Stiven šipani.


(Tanjug) 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Meksiko i Kuba
Razgledanje jednog od najmnogoljudnijih gradova sveta, koji se nalazi na 2.240 m n/v. Meksiko Siti je najstariji grad na amer...
Biseri Južne i Severne Indije
U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* (gde ...
Hoteli na vodi, oduzimaju dah
Odlikuju se velelepnom arhitekturom, romantičnim dvorištem i baštama, a ni enterijer nikoga neće ostaviti ravnodušnim....