Pocetna » Ponuda » Svet » Cena noćenja u orbiti?
 
Svet | dodato 01.10.2010.
Detalji
Hotel u svemiru je najavio i milijarder Ričard Brenson, vlasnik kompanija "Virdžin galaktik" (Virgin Galactic).
 
 
Ruska kompanija "Orbital Tehnolodži" najavila je da će napravti hotel na komercijalnoj svemirskoj stanici u orbiti oko Zemlje.
Stanica bi trebalo da ima sedam soba do 2016. godine.
Ruska kompanija "Orbital Tehnolodži" (Orbital Technologies) najavila je da će napravti hotel na komercijalnoj svemirskoj stanici u orbiti oko Zemlje.

Ta moskovska kompanija se nada da će komercijalna svetmirska stanica pored mesta za bogate turiste ponuditi i radno mesto za naučne projekte.

Stanica bi trebalo da ima sedam soba do 2016. godine, premda će se broj soba možda povećati ili smanjiti u zavisnosti od potražnje.

Za sada je nejasno da li će ruska državna kompanija "RKK Energia", koja je navedena kao generalni izvođač projekta, imati dovoljno sredstava i kapaciteta da sprovede plan, navodi AP.

"Energia" je napravila i kapsule Sojuza i svemirske brodove Progres za prevoz do Međunarodne svemirske stanice, koji će biti jedino prevozno sredstvo do te ispostave kada se sledeće godine povuče američka flota spejs šatlova.

Direktor "Orbital tehnolodžija" Segrej Kostenko rekao je da će planirana komercijalna svemirska stanica biti "udoban hotel u orbiti, osmišljen posebno za turiste".

"Biće udobniji od Međunarodne svemirske stanice jer tamo neće biti nepotrebne naučne opreme", dodao je.

Nekolicina svemirskih turista do sada su morali da borave s astronautima na Međunarodnoj svemirskoj stanici, gde su morali da paze šta rade kako nešto ne bi polomili.

Hotel u svemiru je najavio i milijarder Ričard Brenson, vlasnik kompanija "Virdžin galaktik" (Virgin Galactic). On je, takođe, saopštio i da će za 18 meseci početi da nudi komercijalne letove u svemir.


(Beta) 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Za male pare obiđi svetske muzeje
Jedno od večitih pitanja svih turista je kako se "provući" za što manje para kroz muzeje, galerije i slične kulturne sadr...
Upoznajte Berlin iz novog ugla
Za turiste kojima su dosadili obilasci muzeja i slikanje na gradskim trgovima, Berlin nudi nešto novo....
Najbolji provod je u Americi
Popularni sajt Tripadvisor.com objavio je dobitnike "Nagrade za najbolju destinaciju 2010" po izboru putnika i posetilaca ovo...