Pocetna » Ponuda » Evropa » Promotivne ture bez viza
 
Evropa | dodato 20.12.2009.
Detalji
Za putovanje bez viza jedini uslov je da putnici poseduju novi pasoš i ličnu kartu Republike Srbije.
 
 
Vizna liberalizacija stupila je na snagu tim povodom više agencija organizuje u petak i tokom vikenda promotivne ture do neke od evropskih metropola.
U Evropu bez viza, kreću i promotivne ture.
Prema najavama izvesno je da će biti dosta povoljnih aražmana, kako za predstojeće novogodišnje i bozićne, praznike tako i tokom cele iduće godine.

Udruženje građana "Jungle Tribe" ispred putničke agencije "Jungle Travela" i agencija "Eta turs" u okviru centralne akcije projekta "5 do 12" pod nazivom "Evrobus" vodiće grupu od 50 sugrađana iz cele Srbije, koji su poslali najbolje radove na konkursu za najkreativnijie i najduhovitije fotografije na temu vizne liberalizacije.

Oni će u petak, kao simboličan gest koji najavljuje putovanja bez viza, prevoziti građane do graničnog prelaza sa Mađarskom. Tačno u ponoć 19. decembra ući će na teritoriju te države, a samim tim i Evropske unije, i pri tome posetiti i grad Segedin, gde će putnike dočekati patnerske nevladine organizacije iz Mađarske. Zajedno sa pobednicima na put će krenuti i novinari beogradskih redakcija.

Ove agencije tokom naredne godine imaće višednevne aražmane za gradove Evropske unije po cenama od 60 do 420 evra.

Agencija "Lasta turizam" je, pripremivši se za vreme posle ukidanja viza, ponudila program "Kreni slobodno" i svojim luksuznim autobusima će u nedelju 20. decembra turiste voziti u razne gradove Evrope, izjavila je Tanjugu direktorka ove agencije Olivera Lazović.

Prema njenim rečima, put je organizovan po principu "Popijte prvu jutarnju kafu u Evropi" i promotivnoj ceni od 3.699 dinara. Putnici do poslednjeg momenta neće znati u kom će od evropskih gradova popiti "prvu jutarnju kafu", imati celodnevni izlet i priliku za šoping.

Ona je dodala da je jedini uslov da putnici poseduju novi pasoš Republike Srbije. Mesta još ima, a zainteresovani se mogu javiti ovoj agenciji i u nedelju, kada je predviđen polazak autobusa.

I agencija "Filip travel" u saradnji sa sajtom "putovanja.info" povodom ponovnog ukidanja viza organizuje u petak promotivne višednevne ture autobusom za Beč i Budimpeštu i, kako su rekli u ovoj agenciji, mesta su već popunjena.

Kako je Tanjugu potvrdio direktor sajta "putovanja.info" Miloš Lalić među prvim autobusima koji će u petak nakon ponoći preći granicu biće autobus koji će voziti grupu najvećih obožavalaca putovanja.

Sajt i turistička agencija "Filip Travel" nagradili su redovne posetioce sajta besplatnim putovanjem u Budimpeštu, sa željom da upravo oni budu ti koji će među prvima osetiti kako je "putovati slobodno".

Lalić je istakao da će autobus u petak proći mađarsku granicu nešto posle ponoći. Izlet se organizuje "kako bi se obeležio ovaj dan, od velikog značaja za sve građane naše zemlje", i naglasio da nažalost mnogi, zbog teških vremena iza nas i slabe materijalne situacije, neće biti u prilici da putuju.

Uz pomoć vodiča u planu su obilasci Budima i Pešte, kao i izlet do Sent Andreje, romantičnog gradića koji je nekad naseljavao veliki broj Srba, pa se deo naše kulture čuva tamo i dan danas. Tura se završava u nedelju, u ranim jutarnjim časovima, i kako je Lalić podsetio "Putovanja.info" je web portal koji poseduje najveću bazu turističkih informacija na srpskom jeziku.

Građani koji imaju nove pasoše u Beč će 19. decembra putovati za 99 evra sa smeštajem u Hotelu Park, a takođe će u januaru moći da provedu sa ovom agencijom vikend u Beču i to od 8. do 10 i od 29. do 31. januara po ceni od 79 evra. Putnici bi trebalo da se prijave do deset dana pre puta.

Putnici će po ceni od 59 evra 19. decembra putovati do Budimpešte sa obilaskom Sent Andreje, dok će mađarsku prestonicu i Sent Andreju, po ceni od 79 evra moći da obiđu i u trodnevnom aražmanu povodom izložbe "200 godina italijanske renesanse" a krajni rok za prijave je poslednji dan ove godine.

Agencija organizuje i višednevnu proslavu novogodišnjih praznika u Bratislavi, Beču, Pragu, Berlinu, Krakovu, Atini, Budimpešti, Barseloni, Istanbulu, Lisabonu i Dubaiju. Cene se kreću u zavisnosti od vrste prevoza od 199 do 562 evra. (Tanjug)Pogledaj i:

evropa

,

vize

,

putovanje

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Regija Lazio
Prelepa letovališta u okolini Rima, isprepletana su prelepim dugačkim plažama, predivnom prirodom koja krasi ovaj deo Ital...
Krf Apartmani - Sani
Jedno ostrvo mora zaista biti miljenik prirode pa da izgleda kao Krf. Otuda toliko lepote, bujna vegetacija, prelepe plaže, ...
London iz drugog ugla
Najtraženiji turistički vodiči u Londonu trenutno su beskućnici koji su zahvaljujući jednoj volonterskoj organizaciji an...