Pocetna » Ponuda » Evropa » Sorento i Rim
 
Evropa | dodato 31.01.2009.
Detalji
AGENCIJA : Kon Tiki
POLAZAK: 21.april 2009.
BROJ DANA: 10 dana ( 9 noćenja )
CENA: 875 €
INFO : http://www.kontiki.rs/cms/view.php?id=5804
 
 
Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika: 20).
Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
1.dan (21.april) BEOGRAD-RIM Sastanak putnika na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" ispred šaltera Kon Tiki Travela dva sata pre poletanja čarter leta za Rim. Dolazak na aerodrom kraj Rima nakon sat i po leta. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Dioklecijanove terme, Trg Republike, Via Nacionale, Trg Barberini, Via Veneto, Vila Borgeze, tvrđava svetog Anđela i crkva svetog Petra, ostrvo Tiberina, „Bocca della Veritá“, Kampidoljo, Trg Venecija, Rimski forum, Koloseum, crkva svetog Petra u lancima sa Mikelanđelovom statuom Mojsija, crkva svetog Jovana Lateranskog, crkva Santa Marija Mađore, Fontana di Trevi. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno posle podne. Noćenje.

2.dan (22.april) RIM Doručak. Poludnevna fakultativna poseta crkvi Svetog Petra, vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II u XVI veku, čije se kolekcije još obogaćuju. Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo... Posebno se ističe Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara, a u vremenu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikava tavanicu temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svetu, crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pijeta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. (Cena izleta: 43 €). Noćenje.

3.dan (23.april) RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izlet u Tivoli i poseta kompleksu Vila D’ Este, koji sa svojom palatom i baštom pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. U njoj je živeo kardinal Hipolit II D’ Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Njegov životni cilj bio da postane rimski papa, ali mu to nikada nije pošlo za rukom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. (Cena izleta: 50€). Noćenje.

4.dan (24.april) RIM-SORENTO Doručak. Prepodnevni transfer autobusom do Sorenta (oko četiri i po sata vožnje). Smeštaj u hotel. Slobodno poslepodne. Večera. Noćenje.

5.dan (25.april) SORENTO Doručak. Poludnevni izlet u Pompeje. U I veku ovaj grad je bio jedna od najlepših i najbogatijih varoši rimskog carstva. U avgustu mesecu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. To što se desilo Pompeji sačuvalo je do danas jedinstvenu sliku arhitekture, urbanizma i načina života bogatog grada drevne Imperije. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.

6.dan (26.april) SORENTO Doručak. Slobodan dan za odmor i individualna razgledanja. Večera. Noćenje.

7.dan (27.april) SORENTO Doručak. Celodnevna poseta Napulju, posle Rima, drugom najmnogoljudnijem gradu Italije. Poznat je po bogatoj istoriji a staro gradsko jezgro uvršteno je na listu svetske kulturne baštine UNESCO. Za ovaj grad se vezuje nastanak jednog od omiljenih jela širom sveta - pice. Panoramsko razgledanje grada. Slobodno vreme za šoping. Večera. Noćenje.

8.dan (28.april) SORENTO Doručak. Poludnevni izlet u Pozitano, jedan od najslikovitijih i najlepših gradića Amalfi obale. Pozitano je pravi ukras ove rivijere karakteristične po oštrim liticama, uskim vijugavim putevima i čudnom vegetacijom. Poznat je po otmenim letnjikovcima koji se kao uklesani u brdo kaskadno spuštaju do mora. Noćenje.

9.dan (29.april) SORENTO Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta na čuveno ostrvo Kapri. Večera. Noćenje.

10.dan (30.april) SORENTO-RIM-BEOGRAD Rani jutarnji transfer na rimski aerodrom radi poletanja čarter leta za Beograd. Dolazak na beogradski aerodrom nakon sat i po leta.

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na relaciji Beograd - Rim - Beograd, transferi aerodrom-hotel-aerodrom, Rim-Sorento-Rim, smeštaj u hotelu sa 3* u Rimu i 4* u Sorentu (Atlantic Palace, Nastro Azzurro, Alimuri ili Conca Azzurra) u dvokrevetnim sobama, usluga noćenja sa kontinentalnim doručkom u Rimu i polupansiona u Sorentu (izbor menija), panoramsko razgledanje Rima sa lokalnim vodičem, poludnevni izleti za Pozitano i Pompeje, celodnevni izlet u Napulj, polisa međunarodnog zdravstvenog osiguranja, troškovi vođenja i organizovanja aranžmana.

U cenu putovanja nije uračunato: avionske takse (oko 87 € - plaća se u dinarima u agenciji), troškovi viziranja (35 € - u konzulatu plaćaju putnici koji nisu imali individualnu šengen vizu u poslednjih godinu dana, dok u agenciji plaćaju putnici koji su istu posedovali), usluge viziranja (400 din), ulaznice u Pompeje (12 €), fakultativni izleti i posete.

Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu za efektivu Narodne banke Srbije na dan plaćanja. Fakultativni izleti u Rimu i Sorentu plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.
Pogledaj i:

kon tiki

,

sorento

,

rim

,

italija

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Big Ben najomiljeniji spomenik
U anketi u kojoj je učestvovalo 5.000 Britanaca, londonska sahat kula Big Ben proglašena je za najomiljeniji spomenik u zem...
Srbi spasili sezonu u Grčkoj
Glifada avetinjski prazna, a solunski ugostitelji zahvalni srpskim turistima....
Svi putevi vode u Rim
Bazilika svetog Petra u Rimu se nalazi na vrhu turističkih odredišta koja mogu besplatno da se posete u zemljama EU....