Pocetna » Ponuda » Evropa » Put u Evropu poskupeo
 
Evropa | dodato 31.05.2011.
Detalji
Kada putuje bračni par s dvoje dece, za boravak u Grčkoj ili Španiji može se uzeti porodični paket, čija je cena 2.812 dinara.
 
 
Pooštrena kontrola izlaska iz zemlje na graničnim prelazima zbog lažnih azilanata.
Dodatni troskovi od 20 i čak 60 evra.
Pooštrena kontrola izlaska iz zemlje na graničnim prelazima zbog lažnih azilanata, doneće građanima i dodatne troškove, koji će zavisno od vrste i dužine putovanja iznositi između 20 i čak 60 evra.

Od dokumenata koje će putnici morati da pokažu policajcima na granici plaćaju se putno osiguranje (do sada su ga neki vadili, a neki nisu), potvrda banke o novcu na računu (za one koji se odluče da ne nose gotovinu već kreditne kartice) i pozivno pismo ukoliko neko ide u posetu rođacima ili prijateljima (plaća ga domaćin u svojoj zemlji).

U osiguravajućim kućama kažu da osiguranje za 10 dana u evropskim letovalištima gde najviše borave Srbi, košta najmanje 12 evra po osobi.

"Za turistički boravak od 10 dana u Grčkoj, Španiji ili Crnoj Gori međunarodno putno osiguranje po osobi košta 1.181 dinar, a osiguranje za samo jedan dan je 163 dinara. To važi za odrasle osobe od 26 do 65 godina. Ako želite u Egipat, to bi koštalo 2.363 dinara za deset dana, dok jedan dan košta 326 dinara", rekli su za "Press" u jednoj osiguravajućoj kući.

Kada putuje bračni par s dvoje dece, za boravak u Grčkoj ili Španiji može se uzeti porodični paket, čija je cena 2.812 dinara.

Za pozivno pismo od prijatelja ili rođaka oni će morati da plate troškove u zemlji u kojoj žive. Troškovi se razlikuju od države do države i kreću se od pet evra, pa do čak 30 u pojedinim zemljama. Ta pisma se vade najčešće u policijskim stanicama i moraju da sadrže precizne podatke i o domaćinu i o gostu.

Tu se spisak troškova ne završava. Za potvrdu o sredstvima na računu tarife se razlikuju od banke do banke. U nekima bankama je izdavanje tog papira besplatno, ali se u drugima plaća između 300, pa čak i 1.500 dinara! Svi ostali papiri su besplatni. 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Grčka nadoknađuje troškove
Grčka je obećala da će stranim posetiocima nadoknaditi sve vanredne troškove u slučaju prinudnog produženja njihovog bo...
Antalija od 199 eur. sa svim taksama
Agencija Travel House je za Vas pripremila čarter letova za Antaliju po neverovatnoj ceni od 199 eur sa uključenim svim aer...
Regija Lazio
Prelepa letovališta u okolini Rima, isprepletana su prelepim dugačkim plažama, predivnom prirodom koja krasi ovaj deo Ital...