Pocetna » Ponuda » Evropa » Najskuplja je noć na Mikonosu
 
Evropa | dodato 17.08.2010.
Detalji
Mikonosu u leđa duva ostrvo Kapri sa 235 evra, Iskija u Napuljskom zalivu sa 211 evra i Sardinija sa 200 evra po noći.
 
 
Egejsko ostrvo je najskuplja turistička destinacija Starog kontinenta.
Grčko ostrvo Mikonos, je najskuplja turistička destinacija u Evropi.
Prema istraživanju sajta "Trivago", koji objedinjuje 53 turoperatora, grčko ostrvo Mikonos je najskuplja turistička destinacija u Evropi. Prosečna cena sobe, po danu, na ovom egejskom ostrvu je 243 evra, što je za dva odsto više nego prošle godine.

Ako se ima u vidu da je najveći broj hotela na Mikonosu obeležen sa tri zvezdice, pa je cena niža, lidersku poziciju po skupoći ostrvu obezbedio je uzak krug elitnih hotela gde je cena noćenja između 600 i 900 evra, ili više.

Uprkos paprenim cenama, trenutna popunjenost kapaciteta na Mikonosu je 90 odsto. Očekuje se, ipak, da će ukupan ostrvski prihod od turizma ove godine biti za desetak odsto niži nego prošle godine zbog velikih sniženja tokom juna i jula, kada su slabu posećenost hotelijeri pokušali da prevaziđu atraktivnim cenama, pišu "Novosti".

I prosečne cene na ostalim grčkim ostrvima i dalje su znatno više nego, recimo, u vodećim turističkim centrima u Evropi.

Santorini nudi sobe po prosečnoj ceni od 177 evra, Krit od 105 do 150 evra, Rodos za 130 evra, Kos za oko 100 evra...

Poređenja radi, noćenje u Palma de Majorki je 135 evra, na Ibici 146 evra, Tenerifama oko 100 evra... U Parizu su cene pale na 128 evra, u Milanu na 101, u na Briselu 88 evra za noćenje.

Mikonosu u leđa duva ostrvo Kapri sa 235 evra, Iskija u Napuljskom zalivu sa 211 evra i Sardinija sa 200 evra po noći.

Ova avgustovska erupcija cena trajaće samo do 22. avgusta, kada će navala prosečnih džetsetera na Mikonos opasti, pa se očekuje da cene budu niže. Preko Interneta se već mogu uplatiti aranžmani za 120 evra po danu u hotelima sa četiri zvezdice. 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
London iz drugog ugla
Najtraženiji turistički vodiči u Londonu trenutno su beskućnici koji su zahvaljujući jednoj volonterskoj organizaciji an...
Big Ben najomiljeniji spomenik
U anketi u kojoj je učestvovalo 5.000 Britanaca, londonska sahat kula Big Ben proglašena je za najomiljeniji spomenik u zem...
Sa kućnim ljubimcem na put
Ljudi koji imaju mačku, psa ili nekog drugog kućnog ljubimca, često žele da svoje mezimce povedu sa sobom na letovanje....