Pocetna » Ponuda » Evropa » Put u Evropu poskupeo
 
Evropa | dodato 31.05.2011.
Detalji
Kada putuje bračni par s dvoje dece, za boravak u Grčkoj ili Španiji može se uzeti porodični paket, čija je cena 2.812 dinara.
 
 
Pooštrena kontrola izlaska iz zemlje na graničnim prelazima zbog lažnih azilanata.
Dodatni troskovi od 20 i čak 60 evra.
Pooštrena kontrola izlaska iz zemlje na graničnim prelazima zbog lažnih azilanata, doneće građanima i dodatne troškove, koji će zavisno od vrste i dužine putovanja iznositi između 20 i čak 60 evra.

Od dokumenata koje će putnici morati da pokažu policajcima na granici plaćaju se putno osiguranje (do sada su ga neki vadili, a neki nisu), potvrda banke o novcu na računu (za one koji se odluče da ne nose gotovinu već kreditne kartice) i pozivno pismo ukoliko neko ide u posetu rođacima ili prijateljima (plaća ga domaćin u svojoj zemlji).

U osiguravajućim kućama kažu da osiguranje za 10 dana u evropskim letovalištima gde najviše borave Srbi, košta najmanje 12 evra po osobi.

"Za turistički boravak od 10 dana u Grčkoj, Španiji ili Crnoj Gori međunarodno putno osiguranje po osobi košta 1.181 dinar, a osiguranje za samo jedan dan je 163 dinara. To važi za odrasle osobe od 26 do 65 godina. Ako želite u Egipat, to bi koštalo 2.363 dinara za deset dana, dok jedan dan košta 326 dinara", rekli su za "Press" u jednoj osiguravajućoj kući.

Kada putuje bračni par s dvoje dece, za boravak u Grčkoj ili Španiji može se uzeti porodični paket, čija je cena 2.812 dinara.

Za pozivno pismo od prijatelja ili rođaka oni će morati da plate troškove u zemlji u kojoj žive. Troškovi se razlikuju od države do države i kreću se od pet evra, pa do čak 30 u pojedinim zemljama. Ta pisma se vade najčešće u policijskim stanicama i moraju da sadrže precizne podatke i o domaćinu i o gostu.

Tu se spisak troškova ne završava. Za potvrdu o sredstvima na računu tarife se razlikuju od banke do banke. U nekima bankama je izdavanje tog papira besplatno, ali se u drugima plaća između 300, pa čak i 1.500 dinara! Svi ostali papiri su besplatni. 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Dvorci Bavarske
Minhen je osnovao Henri Lav, saksonski vojvoda, u 12. veku, kao centar trgovine i kovanja novca. Bavarska
vojvodska por...
Svi putevi vode u Rim
Bazilika svetog Petra u Rimu se nalazi na vrhu turističkih odredišta koja mogu besplatno da se posete u zemljama EU....
Krf Apartmani - Sani
Jedno ostrvo mora zaista biti miljenik prirode pa da izgleda kao Krf. Otuda toliko lepote, bujna vegetacija, prelepe plaže, ...