Pocetna » Ponuda » Region » Sl. godine turisti na Svetom Stefanu
 
Detalji
Hotele "Sveti Stefan", "Miločer" i "Kraljičina plaža" zakupio je 2007. godine singapurski Aman na 30 godina uz godišnju cenu zakupa od 2,1 milion evra.
 
 
Glavni menadžer grčke kompanije za Crnu Goru Petros Statis je "Vijestima" rekao da je ukupna vrednost investicije 100 miliona evra.
Do sada je uloženo 22 miliona evra.
Grad hotel Sveti Stefan biće otvoren u maju naredne godine, a novi hotel "Kraljičina plaža", kod Budve, u leto 2011. godine, najavio je u ponedeljak prvi čovek grčke Restis grupe u Crnoj Gori Petros Statis.

Restis grupa grčkog milijardera Viktora Restisa uključila se nedavno u rekonstrukciju popularnog hotela, koji je zatvoren od 2007. godine, kada ga je zakupila singapurska kompanija Aman.

Glavni menadžer grčke kompanije za Crnu Goru Petros Statis je "Vijestima" rekao da je ukupna vrednost investicije 100 miliona evra i ocenio da je rekonstrukcija budvanskih hotela "u ovom trenutku, zbog ekonomske krize, jedna od najvećih investicija u turizmu u svetu".

Po rečima Statisa u rekonstrukciju je do sada uloženo 22 miliona evra, od čega je šest miliona evra koštalo plaćanje zakupa državi. Statis je objasnio da je obaveza grčkog investitora da završi ulaganja, dok će singapurski Aman upravljati hotelima.

Hotele "Sveti Stefan", "Miločer" i "Kraljičina plaža" zakupio je 2007. godine singapurski Aman na 30 godina uz godišnju cenu zakupa od 2,1 milion evra. Nakon bankrota grupe japanskih biznismena, Amanovih partnera, u posao se ovog leta uključila grčka Restis grupa. Ta grupa poseduje jednu od najvećih trgovačkih flota u Grčkoj i poslednjih godina je investirala oko 90 miliona evra u Crnu Goru.

Restis grupa u Crnoj Gori poseduje banku, vlasnik je Rudnika uglja u Beranama i nekretnina u Podgorici, Kolašinu i Reževićima.

Grupa je bila deo konzorcijuma koji je ponudio najbolju cenu za kupovinu dela državnih akcija Eelektroprivrede Crne gore (EPCG), ali je njihova ponuda odbačena. (Beta)Pogledaj i:

sveti stefan

,

crna gora

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Saznaj sve o Crnoj Gori
U Crnoj Gori turistima je 24 časa dnevno na raspolaganju Kol centar 1300....
Kako je umro turizam
Zbog propale sezone, očajni meštani Jelse pre nekoliko dana oblepili su grad umrlicama "Jesi"....
Na Svetom Stefanu od 1. jula
Grad hotel Sveti Stefan počinje da radi od 1. jula ove godine kada će deset vila biti spremno za prve turiste....