Pocetna » Ponuda » Region » Turisti ne haju za izlete
 
Region | dodato 18.08.2010.
Detalji
Za obilazak brodom Skadarskog jezera agencije traže 28 evra. U tu cenu uračunat je prevoz autobusima do jezera i krstarenje po vodi.
 
 
Na Crnogorskom primorju turisti zatrpani ponudama zanimljivih izleta, ali zbog visokih cena malo ljudi napušta plažu.
Muči mali, koji vidju izleti ti spominješ!?
Agencije koje organizuju ture po Crnoj Gori i susednoj Hrvatskoj, Bosni i Albaniji imaju paprene cene, pa se retki odlučuju na odlazak van mesta letovanja. Slabo interesovanje za prirodne lepote i kulturnu baštinu pojedini turistički poslenici vide i u strukturi turista.

Najviše je Rusa, Srba i domaćih iz okruženja, koji za razliku od Nemaca, kojih od osamdesetih nema na Crnogorskom primorju, malo vole da putuju, pišu "Novosti".

Od malog procenta turista koji se odluče za neki od izleta, najveće interesovanje vlada za manastir Ostrog. Od Budve, Bara, ili Herceg Novog jednodnevni izlet do poznatog verskog svetilišta košta u proseku od 17 do 25 evra. Bez hrane, bez pića, to pojedinca, koji usput mora da potroši evre na kafu, osveženje ili obrok, košta duplo više.

Najatraktivniji izlet za aktivne turiste je svakako rafting Tarom, koji je i najskuplji. Za 60 evra po osobi agencije voze do jednog od kampova na zelenoj reci odakle se čamcima ili drvenim splavom (što je retkost) turisti spuštaju niz tarske brzake.

U cenu nije uračunat obrok koji je zbog dužine puta obavezan, pa turistima ostaje da se sami organizuju. Ljubazni domaćini na Tari ponudiće svežu pastrmku potočarku iz Tare, jagnjetinu i lisnati sir - po pristojnim cenama.

Jednodnevni izlet do Cetinja i Lovćena, koji je od Budve udaljen 23 kilometra, turistu dođe 23 evra, evro po kilometru! Ili, poređenja radi, isto koliko i autobuska karta od Beograda do mora – autobusom.

Onda brod koji vozi turiste u obilazak Boke Kotorske i nije skup: za ceo dan i ceo zaliv ispadne 20 evra po osobi.

Za obilazak brodom Skadarskog jezera agencije traže 28 evra. U tu cenu uračunat je prevoz autobusima do jezera i krstarenje po vodi.

Sve agencije organizuju i izlete do Dubrovnika i Cavtata (35 evra), Trebinja i Mostara (50) i Albanije 35 evra. Takođe, u ponudi su i izleti po veličanstvenim crnogorskim kanjonima autobusom 35 evra, a za one koji žele sami da ga pređu neophodan je iskusan vodič i takva zadovoljstva koštaju više od 100 evra. 
 
Za Vašu pažnju
 
BiGputovanja je sajt za online kupovinu turistickih aranzmana u zemlji i inostranstvu, first i last minute putovanja, autobuskih i avio karata i putnog osiguranja, po vrlo povoljnim cenama i popustima od 10-90%....
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Na Svetom Stefanu "probni gosti"
Grad-hotel Sveti Stefan trebalo bi bi uskoro, posle tri i po godine obnove, da primi prve goste....
Jeftinije na Budvanskoj rivijeri
Cene boravka u privatnom smeštaju na Budvanskoj rivijeri 2010. moraju biti niže čak za 50 odsto....
Budvanska rivijera
Budvanska rivijera ponudiće ovog leta svojim građanima, ali i građanima Srbije, trodnevne aranžmane po izuzetno povoljnim...