Pocetna » Ponuda » Region » Otkazano 30.000 noćenja
 
Region | dodato 30.07.2010.
Detalji
Sezonu su omeli i kontorlori letenja zbog kojih je bio ograničen broj aviona.
 
 
Neprestani štrajkovi radnika zbog mera štednje koje sprovodi grčka vlada, prete da unište ovogodišnju turističku sezonu.
Svaki peti evro u grčkoj ekonomiji dolazi iz turizma, a turisti zbog situacije u zemlji masovno otkazuju rezervacije.
Neprestani štrajkovi radnika zbog mera štednje koje sprovodi grčka vlada, prete da unište ovogodišnju turističku sezonu, koja je Grcima ostala kao poslednja slamka spasa u najtežoj krizi koja je zahvatila ovu zemlju u poslednje vreme.

Svaki peti evro u grčkoj ekonomiji dolazi iz turizma, a turisti zbog situacije u zemlji masovno otkazuju rezervacije, pa ne čudi što je grčka vlada nedavno osnovala krizni odbor na čijem čelu se nalazi grčka turistička organizacija.

Vlada je juče popodne proglasila mobilizaciju i naredila vozačima kamiona, koji štrajkuju zbog planova vlade da otvori njihov sektor za veću konkurenciju, da se u roku od 24 sata vrate na posao.

Na hiljade vozača napunili su rezervoare automobila još u ponedeljak u očekivanju nedostatka goriva. U međuvremenu, više od 85 odsto benzinskih pumpi u Grčkoj ostalo je bez goriva, a reke turista su zarobljene.

Mediji su uvereni da će to biti konačan udarac nacionalnom turizmu usprkos svim naporima Grka da u što boljem svetlu prikažu svoju zemlju ne bi li spasili sezonu.

Udruženje hotelijera Grčke iznelo je zastrašujuće podatke - dosad je otkazano gotovo 30.000 noćenja u hotelima. Razlog su incidenti tokom protesta i recesija, a rezultat je gubitak više desetina miliona evra.

Sezonu su omeli i kontorlori letenja zbog kojih je bio ograničen broj aviona, koji je mogao da uđe u grčki vazdušni prostor. S obzirom na to da vlada nije prihvatila njihov zahtev za plaćanje prekovremenih sati, oni su odlučili da 31. jula ponovo stupe u štrajk.

Hotelijeri u izjavama za grčku državnu televiziju NET upozoravaju na to da nije samo turizam sam po sebi ugrožen, nego da će zbog masovnih otkazivanja rezervacija morati da krenu u drastično deljenje otkaza turističkim radnicima i zatvaranje hotela.

(Tanjug) 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Crna Gora na sniženju?
Žarko Radulović potvrdio je da je ta kompanija za turiste iz Srbije odobrila popust od 30 odsto na cene svih usluga....
Sarajevo
Sarajevo – Olimpijski grad i grad kojeg nazivaju evropskim Jerusalimom. Duh zapada i istoka. Ljudi vrlo rado
odlaze u...
U Crnoj Gori sladoled evro
Crnogorsko Ministarstvo turizma ocenilo je da Crna Gora spremno dočekuje glavnu turističku sezonu koja počinje danas....