Pocetna » Ponuda » Region » Otkazano 30.000 noćenja
 
Region | dodato 30.07.2010.
Detalji
Sezonu su omeli i kontorlori letenja zbog kojih je bio ograničen broj aviona.
 
 
Neprestani štrajkovi radnika zbog mera štednje koje sprovodi grčka vlada, prete da unište ovogodišnju turističku sezonu.
Svaki peti evro u grčkoj ekonomiji dolazi iz turizma, a turisti zbog situacije u zemlji masovno otkazuju rezervacije.
Neprestani štrajkovi radnika zbog mera štednje koje sprovodi grčka vlada, prete da unište ovogodišnju turističku sezonu, koja je Grcima ostala kao poslednja slamka spasa u najtežoj krizi koja je zahvatila ovu zemlju u poslednje vreme.

Svaki peti evro u grčkoj ekonomiji dolazi iz turizma, a turisti zbog situacije u zemlji masovno otkazuju rezervacije, pa ne čudi što je grčka vlada nedavno osnovala krizni odbor na čijem čelu se nalazi grčka turistička organizacija.

Vlada je juče popodne proglasila mobilizaciju i naredila vozačima kamiona, koji štrajkuju zbog planova vlade da otvori njihov sektor za veću konkurenciju, da se u roku od 24 sata vrate na posao.

Na hiljade vozača napunili su rezervoare automobila još u ponedeljak u očekivanju nedostatka goriva. U međuvremenu, više od 85 odsto benzinskih pumpi u Grčkoj ostalo je bez goriva, a reke turista su zarobljene.

Mediji su uvereni da će to biti konačan udarac nacionalnom turizmu usprkos svim naporima Grka da u što boljem svetlu prikažu svoju zemlju ne bi li spasili sezonu.

Udruženje hotelijera Grčke iznelo je zastrašujuće podatke - dosad je otkazano gotovo 30.000 noćenja u hotelima. Razlog su incidenti tokom protesta i recesija, a rezultat je gubitak više desetina miliona evra.

Sezonu su omeli i kontorlori letenja zbog kojih je bio ograničen broj aviona, koji je mogao da uđe u grčki vazdušni prostor. S obzirom na to da vlada nije prihvatila njihov zahtev za plaćanje prekovremenih sati, oni su odlučili da 31. jula ponovo stupe u štrajk.

Hotelijeri u izjavama za grčku državnu televiziju NET upozoravaju na to da nije samo turizam sam po sebi ugrožen, nego da će zbog masovnih otkazivanja rezervacija morati da krenu u drastično deljenje otkaza turističkim radnicima i zatvaranje hotela.

(Tanjug) 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
8. mart u Budimpešti
Putnik je u obavezi da blagovremeno dostavi dokumentaciju koja je potrebna za dobijanje mađarske vize. Putnici koji nisu dr...
Hrvatska preuzima bogataše iz Dubaija?
Nakon što je objavljena vest da je kreditna i finansijska kriza uzdrmala Dubai, bogati i slavni će se...
Sarajevo
Sarajevo – Olimpijski grad i grad kojeg nazivaju evropskim Jerusalimom. Duh zapada i istoka. Ljudi vrlo rado
odlaze u...