Pocetna » Letovanje » Region » Grčka i dalje hit leta
 
Region | dodato 08.03.2010.
Detalji
Zbog ukidanja viza povećano interesovanje je za Španiju, koja uglavom privlači mlađe generacije.
 
 
Grčka će i ove godine biti najtraženija za letovanje srpskih turista, a na drugom mestu je Španija.
Prema anketi koju je sprovela Nacionalna asocijacija turističkih agencija (YUTA).
Grčka će i ove godine biti najtraženija za letovanje srpskih turista, a na drugom mestu je Španija, za koju je nakon ukidanja viza povećano interesovanje, navode u turističkim agencijama.

Prema anketi koju je sprovela Nacionalna asocijacija turističkih agencija (YUTA), oko polovina građana letovanje će provesti u Grčkoj, za Španiju se odlučilo oko 18 odsto građana, dok je na trećem mestu Turska.

Predstavnik turističke agencije "Argus turs" Aleksandar Vučković izjavio je agenciji Beta da se uprkos ukidanju viza ove godine ne očekuje veliko povećanje putovanja, a razlog je loša ekonomska situacija u zemlji.

"Ima interesovanja, ali ne u tako velikom broju kao što se moglo očekivati", navodi Vučković.

On je rekao da je zbog ukidanja viza povećano interesovanje za Španiju, koja uglavom privlači mlađe generacije.

Kako navodi Vuckcović, Grčka je i dalje "broj jedan", očekuje se i veće interesovanje nego prošle godine, uglavnom zbog povoljnih cena jer, na primer deset dana letovanja na Halkidikiju sa autobuskim prevozom u junu košta oko 59 evra.

On je naveo da ima interesovanja srpskih turista i za letovanje u Hrvatskoj i Sloveniji, ali se to uglavnom svodi na individualna putovanja.

Vučković je rekao da se zbog ukidanja viza povećava broj turista koji samostalno organizuju putovanje, ali da je ipak povoljnije ukoliko odluče da letuju preko turističke agencije. (MONDO) 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Budvom zadovoljna većina turista
Gotovo 94 odsto turista koji su ovog leta boravili na budvanskoj rivijeri zadovoljno je boravkom....
Nesebar
Nesebar je jedno od najstarijih mesta Balkana. Nalazi se na južnom delu Sunčevog brega, na lepom ostrvu koje je prevlakom s...
Poreč
Poreč je grad u Hrvatskoj smešten na zapadnoj obali poluostrva Istre. Grad, koji je star gotovo dve hiljade godina, nalazi ...