Pocetna » Letovanje » Region » Kipar - raj za turiste i sudbonosno "da"
 
Detalji
"Ekspres" venčanja koštaju 415 dolara, ceo ceremonijal traje oko desetak minuta.
 
 
Činjenici da se na Bliskom Istoku ne priznaju civilna venčanja, odnosno venčanja pripadnika različitih vera, ovo mediteransko ostrvo odjekuje od mnogobrojnih sudbonosnih "da".
Sklapanje brakova, po unapred dogovorenom terminu, košta 190 dolara.
Zahvaljujući legendi koja kaže da je na Kipru rođena boginja Afrodita, ali i činjenici da se na Bliskom Istoku ne priznaju civilna venčanja, odnosno venčanja pripadnika različitih vera, ovo mediteransko ostrvo odjekuje od mnogobrojnih sudbonosnih "da".

Samo prošle godine, prema vladinim podacima, na Kipru su se venčala 1.533 para iz Izraela i 523 iz Libana.

Taj svečani ceremonijal je postao svojevrstan deo turističke ponude, jer su se u to uključile putničke agencije, hoteli i ekskluzivne lokacije na kojima se brakovi ozvaničavaju.

Kao i druge turističke ponude, i ova za venčanja ima svoj cenovnik: sklapanje brakova po unapred dogovorenom terminu plaća se 190 dolara, dok ona "ekspres" koštaju 415 dolara.

Mladenci za te pare dobijaju mesto za venčanje, koje, na engleskom, obavlja nadležni službenik, svečano fotografisanje i, naravno, buket cveća. Ceo ceremonijal traje oko desetak minuta.

Parovima koji se vraćaju avionom u Bejrut put traje oko 40 minuta, dok oni kojima je destinacija Izrael treba nešto više vremena.

Vešti Kiprani se, međutim, trude da tek venčane zadrže na ostrvu što duže, zbog čega im nude razne varijante "medenog meseca". (Tanjug)Pogledaj i:

venčanja

,

kipar

,

letovanje

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Skadarsko jezero
Skadarsko jezero je najveće jezero u Crnoj Gori i na Balkanskom poluostrvu, površine 369,7 km² (od toga Crnoj Gori pripada...
Kuda ovog leta?
Hrvatska, Republika Srpska i Crna Gora ove turističke sezone više će se orijentisati na privlačenje gostiju iz Srbije....
Budva
Budva je primorski grad na Jadranskom moru u Crnoj Gori. Područje oko grada, duž obale, poznato je i kao Budvanska rivijera...