Pocetna » Letovanje » Region » Kipar - raj za turiste i sudbonosno "da"
 
Detalji
"Ekspres" venčanja koštaju 415 dolara, ceo ceremonijal traje oko desetak minuta.
 
 
Činjenici da se na Bliskom Istoku ne priznaju civilna venčanja, odnosno venčanja pripadnika različitih vera, ovo mediteransko ostrvo odjekuje od mnogobrojnih sudbonosnih "da".
Sklapanje brakova, po unapred dogovorenom terminu, košta 190 dolara.
Zahvaljujući legendi koja kaže da je na Kipru rođena boginja Afrodita, ali i činjenici da se na Bliskom Istoku ne priznaju civilna venčanja, odnosno venčanja pripadnika različitih vera, ovo mediteransko ostrvo odjekuje od mnogobrojnih sudbonosnih "da".

Samo prošle godine, prema vladinim podacima, na Kipru su se venčala 1.533 para iz Izraela i 523 iz Libana.

Taj svečani ceremonijal je postao svojevrstan deo turističke ponude, jer su se u to uključile putničke agencije, hoteli i ekskluzivne lokacije na kojima se brakovi ozvaničavaju.

Kao i druge turističke ponude, i ova za venčanja ima svoj cenovnik: sklapanje brakova po unapred dogovorenom terminu plaća se 190 dolara, dok ona "ekspres" koštaju 415 dolara.

Mladenci za te pare dobijaju mesto za venčanje, koje, na engleskom, obavlja nadležni službenik, svečano fotografisanje i, naravno, buket cveća. Ceo ceremonijal traje oko desetak minuta.

Parovima koji se vraćaju avionom u Bejrut put traje oko 40 minuta, dok oni kojima je destinacija Izrael treba nešto više vremena.

Vešti Kiprani se, međutim, trude da tek venčane zadrže na ostrvu što duže, zbog čega im nude razne varijante "medenog meseca". (Tanjug)Pogledaj i:

venčanja

,

kipar

,

letovanje

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Budvom zadovoljna većina turista
Gotovo 94 odsto turista koji su ovog leta boravili na budvanskoj rivijeri zadovoljno je boravkom....
Sveti Stefan
Sveti Stefan je naselje nedaleko od Budve. Sveti Stefan je danas povezan sa kopnom uskim zemljouzom. Ovo ostrvo predstavlja n...
Makarska
Makarska je grad u Hrvatskoj koji administrativno pripada Splitsko-dalmatinskoj županiji. Po popisu iz 2005. u gradu je živ...