Pocetna » Svet » Severna Amerika » Kanada
 
Severna Amerika | dodato 16.12.2008.
Detalji
Službeni jezici / Engleski i francuski
Glavni grad / Otava
Valuta / Kanadski Dolar ($)
Vremenska zona / UTC −3,5 do −8
Internet domen / .ca
Pozivni telefonski broj / 1
 
 
Grad Vankuver je nekoliko puta izabran kao lokacija broj jedan za najbolje mesto za život na svetu.
Kanada je velika svetska sila u hokeju na ledu.
Kanada (engl. i fr. Canada) je država u Severnoj Americi koja se nalazi severno od Sjedinjenih Američkih Država. Kanada je druga po veličini država u svetu, posle Rusije. Na zapadu Kanade se nalazi Tihi okean, a na istoku Atlantski okean. Glavni grad Kanade je Otava (Ottawa), a najveći grad je Toronto. Kanada je bogata prirodnim lepotama i jedna je od razvijenijih država sveta po standardu života. Grad Vankuver je nekoliko puta izabran kao lokacija broj jedan za najbolje mesto za život na svetu. Ostali veći gradovi su Montreal, Edmonton, Kalgari i Vinipeg.
U Kanadi živi nešto manje od 33 miliona ljudi. Pored toga što se u Kanadi rodi nova beba svake minute i 36 sekundi, broj stanovnika u Kanadi raste dosta većom stopom zbog dosta jake imigracije. Svake godine u Kanadu dođe oko dve stotine hiljada imigranata sa ciljem da ostanu u Kanadi kao kanadski državljani.
Prilično ekonomski razvijena Kanada prati u stopu Sjedinjene Američke Države u inoformatici i ostalim razvojnim prirodnim naukama. Kanada je velika svetska sila u hokeju na ledu. Naravno ostali sportovi se takođe igraju, ali ni jedan nije toliko popularan kao hokej.Pogledaj i:

kanada

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Meksiko
Meksiko je deo Severnoameričkog kontinenta, dok se njegov južni deo smatra delom srednjoameričke prevlake....
Dominikanska Republika
Hispanjola je drugo po veličini ostrvo Velikih Antila i leži istočno od Kube i Jamajke, a zapadno od Portorika. Glavni i n...
Sjedinjene Američke Države
Sjedinjene Države su jedna od etnički najraznovrsnijih zemalja na svetu, što je posledica masovne imigracije iz mnogih zem...