Pocetna » Ponuda » Srbija » Najbolje turističko mesto 2009.
 
Detalji
Ličnost i ustanova u oblasti nauke i obrazovanja su dr Slobodan Unković profesor fakulteta "Singidunum".
 
 
Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva (SACEN) dodelio je tradiconalno nagrade.
Za šampiona primorskog turizma, prglašena je Grčka.
Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva (SACEN) dodelio je tradiconalno prizanje "Turističko srce" Sloveniji, za najbolju turističčku destinaciju jugoistočne Evrope u 2009. godini, a za šampiona primorskog turizma prglašena je Grčka, dok je najbolje turističko mesto bio Beograd, saopšteno je u ponedeljak iz te asocijacije.

"Turističko srce" za najboljeg u zdravstvenom turizmu pripalo je Igalu, u zimskom turizmu Austriji, dok je ličnost godine u zdravstvenom turizmu direktor "Merkura" iz Vrnjačke banje dr Dejan Stanojević.

Najbilji restoran je "Ćatovića mlini" u Morinu - Boka Kotorska, a najbolja manifestacija Riječki karneval.

"Zlatna čaša ugostiteljstva" pripala je Ohridu, dok je za internacionalnog viteza kulinarstva proglašen Veljko Šoljaga, šef kuhinje "Rivijera" u Petrovcu na moru.

Turistički partner godine je "Unionklin" iz Beograda, najbolja turistička agencija "Kon Tiki", a šampion ekološkog turizma Nacionalni park Đerdap.

Ličnost i ustanova u oblasti nauke i obrazovanja su dr Slobodan Unković profesor fakulteta "Singidunum" i Hotelijerskog fakulteta Opatija, dok je ambasador sporta i turizma Novak Đoković.

Priznanje za životno delo dobio je Rudlof Valter iz Nemačke za investicju od 50 miliona erva u hotelski kompleks "Galerija" u Subotici.

"Zlatno turističko pero" pripalo je novinaru Perici Đakoviću za TV emisije "Pisma iz herceg Novog" i "Priče iz Crne gore".

Priznanja će biti uručena 28. aprila u hotelu "Kontinental", kada će biti održane i manifestacije Vinofest, Gastrofest i turistička berza. (Tanjug) 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
U Srbiji za 10 evra
Za sve one koji na raspolaganju nemaju mnogo novca za letovanje idealno rešenje je privatni smeštaj u banjama i odmarališt...
Beograd "izvlači" prosek
Beograd je za prvih šest meseci ove godine bio najposećenija turistička destinacija u Srbiji i po broju dolazaka, i po bro...
Razgledanje antičkog Beograda
Besplatno razgledanje antičkog nasleđa Beograda, u okviru manifestacije Dani Beograda, biće organizovano od 16. do 19. apr...