Pocetna » Ponuda » Srbija » Alpi jeftiniji od Kopaonika
 
Srbija | dodato 08.02.2010.
Detalji
"Krivicu ne treba tražiti samo na globalnom nivou, već priznati da su za lošu sezonu, pre svega, krive previsoke vanpansionske cene."
 
 
U želji da je koliko-toliko spasu, pojedini hoteli u nude niže cene usluga i promotivne paket aranžmane.
Na Kopaoniku broj gostiju bio je 35 odsto manji nego prošle godine.
Skijaška sezona u Srbiji ove zime debelo je podbacila. U želji da je koliko-toliko spasu, pojedini hoteli u domaćim ski-centrima sada nude niže cene usluga i promotivne paket aranžmane. Taj potez, kažu, uticao je na povećanje broja rezervacija za februar.

Samo na Kopaoniku, koji je ujedno i najpopularnija planina za skijanje u Srbiji, ove sezone broj gostiju bio je 35 odsto manji nego prošle godine. Turistički radnici takvo stanje pravdaju ekonomskom krizom, pandemijom novog gripa, nedostatkom snega i skraćenim školskim raspustom.

Međutim, retki su oni koji priznaju da su za loš odziv krive visoke cene smeštaja i ski-pasova, zbog čega su mnogi građani iskoristili ukidanje vita i otišli u ski-centre u Bugarskoj, Austriji, Italiji ili Francuskoj, koji su od naših mnogo jeftiniji.

Tako je, prema nekim informacijama, samo u Austriji od 19. decembra do danas boravilo više od 20.000 srpskih skijaša.

"Sve se ove zime urotilo protiv zimske turističke sezone. Ipak, krivicu ne treba tražiti samo na globalnom nivou, već priznati da su za lošu sezonu, pre svega, krive previsoke vanpansionske cene. Konkretno, restorana i prodavnica.

A tu je i nepostojanje sistema za veštačko osnežavanje. Kako ni prirodnog snega nije bilo, skijaši su logično otišli u zimske centre u zemljama u okruženju", kaže za "Blic" menadžer jednog zlatiborskog hotela.

Ipak, snežni pokrivač koji je na domaćim planinama osvanuo krajem januara srpskim hotelijerima pružio je dodatnu šansu da vrate goste. Mnogi su to prepoznali i pre nekoliko dana smanjili cene svojih usluga, ali i ponudili promotivne paket aranžmane.

Hotel "Klub A" na Kopaoniku sada polupansion u dvokrevetnoj sobi nudi za 5.607 dinara po osobi, dok je smeštaj za decu uzrasta do sedam godina besplatan. Ista usluga u hotelu "Putnik", umesto januarskih 4.770 dinara, od 6. do 26. februara koštaće 3.150 dinara po osobi, dok će sedmodnevni najam dvokrevetnog apartmana u "Nebeskoj stolici 2", umesto 75.400 u decembru, u februaru koštati 42.800 dinara.

Promotivne pakete i cene niže za 10 do 15 odsto nude i hoteli "MK rizorta". Produženi vikend u trajanju pet dana - četiri noći u dvokrevetnoj sobi na bazi polupansiona u hotelu "Grand" po osobi sada košta 6.000 dinara dnevno, u hotelu "Anđela" (nekadašnjem "Suvom rudištu") 4.845, a najam apartmana u "Konacima Sunčani vrhovi" po osobi košta 3.586 dinara.

Sedam dana u "Grandu" po osobi košta 4.750, u "Anđeli" 3.737, a u "Konacima" 4.140 dinara dnevno, dok dnevni polupansion po osobi u dvokrevetnoj sobi u "Grandu" košta 6.019, a u "Anđeli" 3.737 dinara.

Cene niže u proseku za 10 do 30 odsto, ali i promotivne paket aranžmane, nude i pojedini zlatiborski hoteli. Interesovanje za zimovanjem raste i na ostalim planinama. Cene na Tari nisu menjane, pa polupansion u dvokrevetnoj sobi u hotelu "Omorika" košta 2.400. (MONDO)Pogledaj i:

kopaonik

,

zima

,

skijanje

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Svi na svadbu u Kulpinu
Tradicionalna manifestacija "Svadba - nekad i sad“ biće održana u parku dvorca Dunđerski u Kulpinu, 11. septembra....
Srbija povećala broj turista
Predsednik Evropske komisije za putovanja Artur Obešar izjavio je na konferenciji....
Otvara se vizitorski centar Sirmijum
Na Carskoj palati Sirmijum u Sremskoj Mitrovici 15. decembra ove godine biće otvoren vizitorski centar za turiste....