Pocetna » Ponuda » Srbija » Kriza zaobišla Zlatibor
 
Srbija | dodato 24.01.2010.
Detalji
Nažalost, obnovljeni Ski centar Tornik ni ove godine nije bio u funkciji zbog nedostatka snega.
 
 
Trenutno na ovoj planini boravi oko 5.000 turista.
Ostvareno l.050.000 noćenja
U lepotama Zlatibora prošle godine uživalo je oko 250.000 turista koji su ostvarili l.050.000 noćenja, a trenutno na ovoj planini boravi oko 5.000 turista.

"U uslovima ekonomske krize koja se odrazila i na turistički promet, kako u našoj zemlji tako i u svetu, izuzetno smo zadovoljni prošlogodišnjom sezonom u kojoj smo u odnosu na 2008. godinu imali neznatan pad broja noćenja za oko pet odsto", rekao je za Tanjug direktor Turističke organizacije Arsen Đurić.

Dosadašnji tok zimske sezone na Zlatiboru je, prema njegovim rečima, i pored posledica epidemije novog gripa, poremećenosti školsksog raspusta i nedostatka snega, bio veoma uspeštan za ovaj turistički centar.

"Za vreme novogodišnjih praznika kapaciteti Zlatibora, koji raspolaže sa dvadesetak hiljada ležaja, bili su popunjeni više od 90 odsto", istakao je direktor Turističke organizacije.

Nažalost, obnovljeni Ski centar Tornik ni ove godine nije bio u funkciji zbog nedostatka snega, iako su "Skijališta Srbije", koja gazduju tim objektom, obavili sve neophodne pripreme na uređenju ski staza, ski liftova, parking prostora i ugostiteljskih objekata.

"'Skijališta Srbije' su obećala da će u februaru raspisati tender za nabavku opreme za veštačko osnežavanje, dok će opština Čajetina ispuniti svoje obaveze oko izdavanja saglasnosti za korisćenje vode iz akumulacije Ribnica i rešiti imovinsko-pravne odnose na trasi vodovoda, tako da se može očekivati da Tornik naredne zime neće zavisiti od vremenskih prilika", kaže Đurić.

Uz procenu da se na Zlatiboru trenutno odmara oko 5.000 turista, on je rekao da će se tokom januara i februara na ovoj planini održati više kongresa i seminara sa velikim brojem učesnika, a izrazio je nadu da će konačno zaživeti i rekreativna nastava što će doprineti da ožive dečija odmarališta.

"Pored 'pršutijade' koja se u podzlatiborskom selu Mačkatu održava od 15. do 17. januara, koju poseti više od 10.000 gostiju, jedna od najznačajnijih manifestacija na Zlatiboru je i Sabor lovaca Srbije, koji će se održati krajem februara, sa više od 1.000 učesnika iz Srbije, bivših jugoslovenskih republika i inostranstva." (MONDO)Pogledaj i:

zlatibor

,

srbija

,

kriza

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Voliš ptice?
Prvi Sajam posmatranja ptica u Srbiji održaće se 22. i 23. maja u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica....
Avanturistički uranak
Prvomajski praznici, su idealno vreme da zbrišemo negde u prirodu, dobro dođu i da probamo neke druge vidove razonode....
Rečno društvo "Nautika"
Predstavilo je novi brod u turističkoj ponudi Beograda - "Istar"....