Pocetna » Ponuda » Srbija » Informacije o Beogradu
 
Srbija | dodato 27.12.2009.
Detalji
Novi prostor organizovan je tako da posetiocima pruži mogućnost da na jednom mestu dobiju sve.
 
 
Turističko-informativni centar Turističke organizacije Beograda, napokon je dobio pravu adresu - Knez Mihailova 6
TOB u centru Beograda
Turističko-informativni centar Turističke organizacije Beograda, napokon je dobio pravu adresu - Knez Mihailova 6, u centru Beograda.

U prizemlju "Beoizloga", na oko 230 kvadratnih metara novog prostora, posetioci Beograda iz zemlje i inostranstva ubuduće će moći da dobiju sve potrebne informacije o našem glavnom gradu, ali i da pogledaju zanimljive izložbe..

"Ovo je naš peti objekat takve vrste u gradu, ali je najreprezentativniji, upravo onakav kakav zaslužuje evropska prestonica kao što je Beograd. Zahvaljujem se Kulturnom centru Beograda i Sekretarijatu za privredu što su nam pomogli da ovaj posao privedemo kraju", rekla je u sredu na otvaranju novog objekta, Jasna Dimitrijević direktorka Turističke organizacije Beograda (TOB).

Ona je objasnila da 23. decembar nije slučajno odabran kao dan za otvaranje novog Turističko-informativni centra:

"Uredbom Kraljevine Jugoslavije o unapređenju turizma i Pravilnika o proglašenju turističkih mesta, Beograd je 23. decembra 1936. proglašen za turističko mesto."

Inače, prvi hotel u Beogradu je otvoren mnogo ranije - 1843, ali je prvi Turistički informativni centar otvoren 1963. godine, na železničkoj stanici.

Novi prostor organizovan je tako da posetiocima pruži mogućnost da na jednom mestu dobiju sve potrebne informacije u vezi sa Beogradom - gde da odsednu, jedu, gde da se zabave, šta da vide, koje muzeje da posete, koje su cene ulaznica...

Takođe posetici mogu da pogledaju i zanimljive umetničke izložbe koje će se smenjivati na mesec dana. Momentalno je aktuelna postavka Željke Mićanović "...ma gde krenula".Pogledaj i:

tob

,

beograd

,

turizam

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Kuda na letovanje
Mesta koja su po oceni domaćih turističkih stručnjaka zalužuju da se nađu na listi top 10 destinacija za letnji odmor u ...
Najviše privlači domaće turiste
Kopaonik je i ove godine najprimamljivija destinacija za...
Kriza zaobišla Zlatibor
U lepotama Zlatibora prošle godine uživalo je oko 250.000 turista....