Pocetna » Ponuda » Srbija » Spreman za turiste
 
Srbija | dodato 20.12.2009.
Detalji
Turistička organizacija, pored hotelijera i ugostitelja sprema bogat doček Nove godine na Kraljevom trgu gde će Zlatiborci i njhovi gosti uživati u pesmama željka Samardžića.
 
 
Zlatibor, sa tridesetak centimetara snega, spremno dočekuje narednu zimsku turističku sezonu koja zvanično počinje 21. decembra.
Zlatibor spremno dočekuje turiste
Zlatibor, sa tridesetak centimetara snega, spremno dočekuje narednu zimsku turističku sezonu koja zvanično počinje 21. decembra, izjavio je u sredu Tanjugu Darko Đurović, savetnik u Turističkoj organizaciji tog mesta.

Uprkos iznenadnom početku zimske sezone hotelijeri Zlatibora odlučili su da do Nove godine zadrže vansezonske cene koje su od 15 do 30 odsto niže u odnosu na one koje važe u špicu letnje i zimske sezone.

Polupansion u dvokrevetnoj sobi će gosti do novogodišnjih praznika u Palisadu plaćatii 2.100 dinara, u Olimpu 2.800, u Moni 4.100 dinara i Studentskom odmaralištu 1.793 dinara, s tim da će cene tokom januaru biti za tridesetak odsto više.

Prenoćište u privatnim sobama za sada košta 800 dinara, u apartmanima 2.500 dinara, dok će u jeku zimske sezone za te usluge trebati izdvojiti 1.400 dinara za ležaj u sobi ili 5.600 dinara za apartman.

"Ako je suditi prema dosadašnjim rezervacijama za doček Nove godine i zimovanje na Zlatiboru očekujemo dobru zizmsku sezonu, na nivou prošlih godina, s tim da se najveći broj gostiju očekuje tokom novogodišnjih praznika, kada će biti popunjeni svi raspoloživi smeštajni kapcitet", ističe Đurović.

On je najavio da će već od narednog vikenda, s obzirom na dovoljne količine snega, proraditi Ski centar "Tornik" kojim gazduju "Skijališta Srbije, u čijem posedu su pored žičare "šestosed" još dve žičare, među kojima je jedna za najmlađe skijaše.

Prevoz skijaša do Tornika, uz cenu povratne karte od 200 dinara je obezbeđen, dok je u ponudi ovog ski centra i panoramsko razgledanje koje košta 300 dinara.

Na Obudojevici, brdašcu u centru Zlatibora, tokom zime biće u funkciji ski liftovi za početnike i decu, uz mogućnost iznajmljivanja ski opreme i motornih sanki, ali za razliku od prethodnih godina ove zime neće raditi klizalište na otvorenom u centru ovog turističkog mesta. (Tanjug)Pogledaj i:

zlatibor

,

zima 2010

,

skijanje

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Brodska linija od Rumunije do Srbije
Prva redovna brodska linija između Velikog Gradišta u Srbiji i Nove Moldave u Rumuniji....
Prolećno sniženje na Kopu
Goste koji odluče da ovog proleća provedu nekoliko dana na Kopaoniku, i poboljšaju svoje zdravlje i kondiciju šetnjama do...
Fruška Gora
Najveći deo Fruške gore se nalazi upravo u Vojvodini, dok mali deo zalazi u istočnu Hrvatsku, u Vukovarsko-srijemsku župa...