Pocetna » Ponuda » Srbija » Najviše privlači domaće turiste
 
Detalji
Vučković je istakao da se aranžmani za Austriju i Italiju odlično prodaju, dok su zimski centiri u Bugarskoj manje popularni, iako su cene veoma pristupačne.
 
 
Kopaonik je i ove godine najprimamljivija destinacija za zimski odmor iako se zbog visokih cena aranžmana, koje se kreću i do 160.000 dinara manji broj građana Srbije odlučuje za tu planinu.
Kopaonik najviše privlači domaće turiste.
"Kopaonik je ekskluzivna turistička zimska destinacija, što uslovljava i visoke cene, ali će, ipak, tokom sezone svi kapaciteti sigurno biti popunjeni", rekao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta) Radisav Stanković.

Prema njegovim rečima, ta destinacija će imati manje gostiju nego predhodnih godina van sezone, na šta će značajno uticati i ukidanje viza građnima Srbije.

"Zbog visokih cena na Kopaoniku turisti iz Srbije traže jeftinija rešenja, a vizne olakšice će pogodovati onima koji žele da otputuju u Austriju, Italiju, Francusku i Sloveniju", naveo je Stanković.

Prema proceni Jute tokom prošlog meseca prodato je oko 10 odsto aranžmana manje nego prethodne sezone, a sagovornik Tanjuga je napomenuo da je prodaja za prve dve sedmice decembra već dostigla prošlogodišnji nivo i da se očekuje da će ga i premašiti.

Turistička agencija "Kon Tiki" nudi aranžmane na Kopaoniku od 17.650 dinara do 160.000 dinara, koliko je potrebno izdvojiti za boravak u luksuznim apartmanima, a koji obuhvata i doček Nove godine.

"Iako su cene izuzetno visoke, Kopaonik je i ove godine turistima najprivlačniji", rekla je Tanjugu menadžerka "KonTikija" Milica Žarković i dodala da u ponudi za zimovanje ta agencija ima i aranžmane za Bugarsku, Austriju i Italiju.

Prema njenim rečima, cena osmodnevnog polupansiona u Bugarskoj u mestu Bansko kreće se od 135 evra do 1.100 evra za odmor i doček Nove godine u hotelima sa pet zvezdica, dok osmodnevnim boravak u apartmanima u Austriji, bez prevoza, iznosi 85 evra po osobi.

Žarković je napomenula da je posebno veliko interesovanje za zimovanja u Sloveniji, na Kranjskoj gori, za koje treba izdvojiti najmanje 395 evra.

Predstavnik "Džoli trevla" Đorđe Šibalić rekao je da broj rezervacija u odnosu na prošlu godinu nije smanjen, već da je zbog povoljnih ponuda u predsezoni prodato više aranžmana, nego lane.

"Interesovanje za Kopaonik je neznatno manje nego prošle godine, ali je to i dalje najatraktivnija destinacija", rekao je on i objasnio da je vizna liberalizacija građane Srbije podstakla da se opredele za neki od evrposkih skijaških centara.

Govoreći o zimovanjima u Evropi, Šibalić je istakao da odmor u Bugarskoj te agencije nudi za, na primr, 149 evra po osobi za sedam noćenja, dok sedmodnevni polupansion u Austriji košta najmanje 275 evra, a u Italiji od 252 evra.

U agenciji "Argus turs", međutim, istakli su da je do sada prodato manje aranžmana nego prošle zime, pogotovo kada je reč o Kopaoniku.

"Verujem da su cene jedan od razloga. Za sedmodnevni odmor na toj planini u Hotelu 'Putnik' potrebno je izdvojiti najmanje 26.500 hiljada, a cene idu i do 60.000 dinara", naveo je portparol te agencije Aleksandar Vučković. (Tanjug)Pogledaj i:

kopaonik

,

zima 2010

,

skijanje

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Zlatibor
Na 240 km od Beograda i na prosečnoj nadmorskoj visini od 1000 m nalazi se Zlatibor, planina izuzetne lepote koja ima stogod...
Najbolje turističko mesto 2009.
Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva (SACEN) dodelio je tradiconalno nagrade....
Posetite Đavolju varoš... noću!
Prirodni spomenik Đavolja varoš kod Kuršumlije, osposobljen je i osvetljen za...