Pocetna » Ponuda » Srbija » Vrnjačka Banja karnevalska prestonica
 
Detalji
Konvencija će okupiti oko 150 učesnika iz preko 25 zemalja Evrope i sveta.
 
 
Vrnjačka Banja je, u konkurenciji više karnevalskih gradova Evrope, izabrana da od 28. maja do 5. juna, bude karnevalska prestonica Evrope i organizuje 31. Konvenciju FECC.
Od 2006. godine Vrnjačka Banja je punopravan član Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC).
Turistička organizacija Vrnjačke Banje već šest godina organizuje Međunarodni vrnjački karneval, koji za osam dana trajanja okupi oko 400.000 posetilaca i više od 4.000 maskiranih učesnika karnevalske povorke iz čitavog sveta.

Proteklih godina učesnici karnevalske povorke su dolazili iz Brazila, Italije, Rumunije, Indonezije, Francuske, Rusije, Kine, Bugarske, Turske i svih zemalja bivše Jugoslavije.

Vrnjački Karneval je nosilac više priznanja među kojima se izdvaja priznanje Turističke organizacije Srbije "Turistički cvet" za nabolju turističku manifestaciju u Srbiji.

Od 2006. godine Vrnjačka Banja je punopravan član Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC), koja okuplja članove iz preko 50 zemalja. Svake godine FECC organizuje Konvenciju u jednoj od država članica, a neka od mesta u kojima je održana su Tenerife, Sankt Petersburg , Zakopane, Patras, Aruba, Sus, Dubrovnik, Malta...

Ove godine Konvencija će biti održana u Vrnjčkoj Banji s obzirom na to da je to mesto izabrano da 2011, od 28. maja do 5. juna, bude karnevalska prestonica Evrope.

Tokom osam dana učesnici Konvencije će se pored radnog dela upoznati sa zemljom domaćinom. Pored Turističke organizacije Vrnjačke Banje kao organizatora, ovaj projekat će podržati Skupština Opštine Vrnjačka Banja, Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Kruševca, Turistička organizacija Leskovca, Čivijaški Karneval – Šabac, Baletski studio „Amadeus“ Požarevac, Studio „Maslačak“ Beograd i drugi. 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Svi na svadbu u Kulpinu
Tradicionalna manifestacija "Svadba - nekad i sad“ biće održana u parku dvorca Dunđerski u Kulpinu, 11. septembra....
Etno festival na Štrandu
Posle jednogodišnje pauze na novosadskom Štrandu, jednoj od najlepših plaža na Dunavu, ponovo će biti održan Etno festi...
Nova sezona "Romantike"
Muzejski voz "Romantika" od 24. aprila do 28. avgusta prevoziće putnike svake druge subote od Beograda do Mokre Gore....