Pocetna » Ponuda » Srbija » Turistički cvet
 
Srbija | dodato 28.09.2010.
Detalji
Nagrada za pojedinca koji je najviše doprineo razvoju turizma pripala je dosadašnjem portparolu Turističke organizacije Beograda, Dejanu Veselinovu.
 
 
Svetski dan turizma obeležen je u Srbiji dodeljivanjem tradicionalnih nagrada "Turistički cvet".
Turistički cvet za "Rakia bar" i "Monu"
Državni sekretar za turizam Goran Petković i direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Gordana Plamenac uručili su u ponedeljak, na Svetski dan turizma, nagrade Turistički cvet za doprinos razvoju turizma Srbije, koje svake godine dodeljuje TOS.

Nagrađena je Turistička organizacija Zlatibora, jer je izgradila savremeni poslovno turistički centar za obuku učenika, kao i ski-centar sa žičarama na Torniku, prilaze, staze i potpisala ugovore o saradnji sa Novim Sadom, Ljubljanom, Banja Lukom, Skopljem, Podgoricom i Herceg Novim.

U kategoriji događaja, nagrada je pripala manifestaciji Velikogospojinski dani, koja se 17 godina održava u Novom Bečeju i gde je sa jačanjem infrastrukture rasla i uključenost lokalnog stanovništva u prataće deletnosti.

Najbolji hotelski objekat za smeštaj u protekloj godini bio je "Zlatibor Mona ", koji je kategorisan sa četiri zvezdice, a u poslednjih godinu dana imao je prosečnu popunjenost oko 75 odsto.

U kategoriji restorana, pobedio je "Rakia bar" iz Beograda , koji je organizovao tri "Rakija festa" , najveća u regionu, a osmislio je i poseban turistički izlet.

Za najbolje seosko turističko domaćinstvo proglašeni su "Rajski konaci" u Leušićima na Suvoboru, koje pored smeštaja, za goste organizuje i razne događaje.

Najbolja turistička agencija u protekloj godini je "Glob metropoliten turs", koja je pokrenula projekat "Mozaik Srbije" sa ciljem da domaće turiste kroz izlete upozna sa turističkom ponudom zemlje.

Za predstavljanje Srbije putem medija, nagrađeno je Udruženje "Seoski turizam Srbije" za pokretanje sajta http://www.selo.rs, preko kojeg je moguće vršenje rezervacije i plaćanja.

Nagrađeni su i suvenir male vrednosti - zvončići od gline "lala i sosa", kao suvenir velike vrednosti -ćilimska šustikla sa šarom pirotskog ćilima.

Turistički cvet za inovaciju pripala je beogradskim griterima (domaćinima) -mladim volonterima koji pokazuju Beograd stranim turistima, dok su za uređenost ambijentalnih celina nagrađeni specijalni rezervat prirode "Zasavica", o kojem brinu gorani Sremske Mitrovice, i opština Surčin jer je prostornim planom opredeljna za turizam.


(Tanjug)



 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Probaj najbolje afrodizijake
Ovog vikenda, od 27. do 29. avgusta, u selu Ozrem kod Gornjeg Milanovca, po sedmi put biće održana Mud®ijada....
Cene na Zlatiboru kao i prošle godine
Cene usluga i smeštaja na Zlatiboru za predstojeću letnju sezonu na nivou su prošlogodišnjih...
"Nostalgijom" 17.000 turista
U vožnji muzejsko-turističkim vozom "Nostalgija", čuvenom "šarganskom osmicom", uživalo je više od 17.000 turista....