Pocetna » Info » Prevoz » Lufthansine karte jeftinije do 40%
 
Detalji
Ne smeta im što je udobnost manja i što za piće i hranu moraju dodatno da plate, najvažnije je da je cena karte niska.
 
 
Nemačka avio-kompanija Lufthansa, poznata po luksuzu koji nudi putnicima, najavila je skoro pojeftinjenje karata i do 40%.
Poslovni ljudi, ubuduće će biti spremni da se odreknu luksuza u avionu, jer žele što jeftinije da lete.
Nemačka avio-kompanija Lufthansa, poznata po luksuzu koji nudi putnicima, najavila je skoro pojeftinjenje karata i do 40 odsto.

Po uzoru na niskotarifne avio-kompanije, i u Lufthansine avione biće ugrađeno više sedišta. Hrana ostaje besplatna, ali će je biti u manjim količinama, prenosi Dojče vele.

Da bi svi raspoloživi kapaciteti bili i optimalno iskorišćeni, Lufthansini avioni će postepeno morati da budu rekonstruisani jer više sedišta znači više putnika, a to opet znači više novca.

"Avioni će, na primer, biti maksimalno iskorišćeni, tako što će provoditi više vremena u vazduhu, a manje na aerodromima, ugradićemo modernija i uža sedišta, a time će ujedno biti i povećan njihov broj", objasnio je portparol aviokompanije Klaus Valter.

On je dodao da će se sedišta ugraditi i na mesto gde je nekada bila kuhinja. One više nisu potrebne jer kantine isporučuju gotovu hranu.

U Lufthansi najavljuju da će štedeti i na hrani. Jelo će na dužim destinacijama umesto šest biti posluženo samo tri puta. Cena karte biće niža i do 40 odsto, pre svega na kraćim evropskim destinacijama, na kojim Lufthansa trenutno beleži najveće gubitke.

Mnogi putnici opredelili su se za let sa niskotarifnim avio-kompanijama koje omogućavaju da kartu do neke od evropskih metropola poput Barselone, Londona ili Berlina, plate po ceni od jedne gradske taksi vožnje.

Ne smeta im što je udobnost manja i što za piće i hranu moraju dodatno da plate, najvažnije je da je cena karte niska.

Ekonomski analitičar Jirgen Piper ističe da će putnici, pa i poslovni ljudi, ubuduće biti spremni da se odreknu luksuza u avionu, jer žele što jeftinije da lete. (Tanjug)Pogledaj i:

prevoz

,

avion

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Aviogeneks obnavlja letove
Velimir Radosavljević izjavio je da će ove letnje sezone srpska kompanija "Aviogeneks" obnoviti čarter letove....
Lista nebezbednih avioprevoznika
Evropska komisija objavila je novu listu aviokompanija kojima je zabranjen let u...
Dve karte za jednog u "Er Fransu"
Francuska aviokompanija "Er Frans" saopštila je da će od predebelih putnika zahtevati da plate dva sedišta....