Pocetna » Info » Prevoz » Lufthansine karte jeftinije do 40%
 
Detalji
Ne smeta im što je udobnost manja i što za piće i hranu moraju dodatno da plate, najvažnije je da je cena karte niska.
 
 
Nemačka avio-kompanija Lufthansa, poznata po luksuzu koji nudi putnicima, najavila je skoro pojeftinjenje karata i do 40%.
Poslovni ljudi, ubuduće će biti spremni da se odreknu luksuza u avionu, jer žele što jeftinije da lete.
Nemačka avio-kompanija Lufthansa, poznata po luksuzu koji nudi putnicima, najavila je skoro pojeftinjenje karata i do 40 odsto.

Po uzoru na niskotarifne avio-kompanije, i u Lufthansine avione biće ugrađeno više sedišta. Hrana ostaje besplatna, ali će je biti u manjim količinama, prenosi Dojče vele.

Da bi svi raspoloživi kapaciteti bili i optimalno iskorišćeni, Lufthansini avioni će postepeno morati da budu rekonstruisani jer više sedišta znači više putnika, a to opet znači više novca.

"Avioni će, na primer, biti maksimalno iskorišćeni, tako što će provoditi više vremena u vazduhu, a manje na aerodromima, ugradićemo modernija i uža sedišta, a time će ujedno biti i povećan njihov broj", objasnio je portparol aviokompanije Klaus Valter.

On je dodao da će se sedišta ugraditi i na mesto gde je nekada bila kuhinja. One više nisu potrebne jer kantine isporučuju gotovu hranu.

U Lufthansi najavljuju da će štedeti i na hrani. Jelo će na dužim destinacijama umesto šest biti posluženo samo tri puta. Cena karte biće niža i do 40 odsto, pre svega na kraćim evropskim destinacijama, na kojim Lufthansa trenutno beleži najveće gubitke.

Mnogi putnici opredelili su se za let sa niskotarifnim avio-kompanijama koje omogućavaju da kartu do neke od evropskih metropola poput Barselone, Londona ili Berlina, plate po ceni od jedne gradske taksi vožnje.

Ne smeta im što je udobnost manja i što za piće i hranu moraju dodatno da plate, najvažnije je da je cena karte niska.

Ekonomski analitičar Jirgen Piper ističe da će putnici, pa i poslovni ljudi, ubuduće biti spremni da se odreknu luksuza u avionu, jer žele što jeftinije da lete. (Tanjug)Pogledaj i:

prevoz

,

avion

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Direktni letovi
Beograd - Rimini od 18. jula...
"Svisom" za Cirih
Švajcarska aviokompanija "Svis" će od 17. decembra udvostručiti broj letova na liniji Beograd - Cirih, sa sedam na 14 leto...
Elektronske avio-karte
Kao i sve na ovom svetu i avio-karte su vremenom evoluirale i značajno promenile svoj izgled....