Pocetna » Info » Prevoz » Avionom do EU za 120 evra!?
 
Prevoz | dodato 08.11.2009.
Detalji
Veliki avio-prevoznici poput "Lufthanse", "Al Italije", "Britiša", "Er Fransa", "Maleva", "Olimpika" počeli su da prodaju karte po promotivnim cenama.
 
 
Avio-kompanije munjevito su reagovale posle najave da Slovenija od 19. decembra ukida vize građanima Srbije, a ostale zemlje Evropske unije to planiraju za novogodišnje i Božićne praznike.
Evropa Vas čeka...
Posle najave ukidanja viza, avio-kompanije snižavaju cene. Ponuda je raznovrsna, a borba za putnike je počela. Povratna karta do Atine sa taksama samo 25 evra, prenosi Radio televizija Srbije.

Avio-kompanije munjevito su reagovale posle najave da Slovenija od 19. decembra ukida vize građanima Srbije, a ostale zemlje Evropske unije to planiraju za novogodišnje i Božićne praznike, tako što su počele da snižavaju cene karata.

Borba za putnike je počela. Tako, na primer, ako sa mađarskim "Malevom" letite iz Beograda do bilo koje destinacije u Evropi, povratnu kartu platićete 120 evra.

Veliki avio-prevoznici poput "Lufthanse", "Al Italije", "Britiša", "Er Fransa", "Maleva", "Olimpika" počeli su da prodaju karte po promotivnim cenama.

Povratna karta iz Beograda do bilo koje evropske destinacije pala je sa 300 na 120 evra. Dozvole za letove iz Beograda uskoro dobijaju i najveće evropske "louv kost" kompanije.

"Od novih kompanija koje će u toku zimskog perioda leteti iz Srbije tu je mađarski "Malev", koja će početi da leti od 14. decembra ove godine. Dozvolu je dobio i "Flaj Niki" koji će leteti od 1. februara 2010. godine.

"Montenegro erlajns" će uspostaviti nove letove od Niša do Ciriha i iz Ciriha do Niša", rekla je Katarina Andrić-Milosavljević iz Direktorata za letenje.

"Trenutno u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo nalazi se zahtev "Adrie ervejsa", slovenačke avio-kompanije, koja je podnela zahtev za letove od 1. marta iduće godine", dodala je Andrić-Milosavljević.

U agencijma koje prodaju karte kažu da su i ponuda i tražnja u porastu. Svakodnevno se objavljuju privlačne, a jeftinije ponude, što znači da je konkurencija počela da daje rezultate.

"Trenutno je najpovoljniji "Olimpik" koji leti za Atinu, a povratna karta vikend verzija je 25 evra sa svim troškovima i taksama. Dakle, nema skrivenih trškova.

Imamo "Niki" koji leti do Beča za 73 evra, "Malev" koji leti do gradova Evrope za 95 evra", rekao je Igor Vranješević iz agencije "Džambo travel".

Interesovanje građana već sada je veliko. Najčešće pitanje je kako kupiti kartu, jer mnogi sajtovi ne podržavaju naše kreditne kartice, pa je posrednik neophodan. Tu je i pitanje sigurnosti.

"Agencija je bitna kao posrednik, odnosno neko ko omogućava da ljudi koji se plaše ili ne žele da koriste svoje kreditne kartice ili bilo koje druge za plaćanje preko interneta, dođu u agenciju, izvrše uplatu avio karte.

Agencije plate za njih usluge prema "louv kost" prevoznicima", rekao je Aleksandar Karadžić iz agencije "Panorama travel".

Procenjuje se da će, posle ukidanja viza, avionski saobraćaj svake godine imati gotovo pola milona putnika više. Ukupan prihod aviobiznisa preko Beograda mogao bi 2010. godine da premaši stotinu milona evra, objavio je RTS.

Ostaje samo da izvadite novi pasoš, ako već niste, jer sa starim bez viza ne možete, nađete odgovarajuće društvo i obezbedite nešto novca za smeštaj i "džeparac" pa "put pod noge" - Evropa vas čeka.Pogledaj i:

prevoz

,

avion

,

evropa

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Letovi Niš - Bolonja
Italijanska avio kompanija "Vind džet" otvariće ovog meseca redovnu liniju Niš - Bolonja....
Novi letovi za ...
Rumunska avio-kompanija Tarom će od 7. decembra leteti iz Beograda do...
Železnička linija Beograd-Sarajevo
Dogovorom železnica Srbije i BiH, od 13. decemba će, posle dužeg vremena, ponovo biti uspostavljena...