Pocetna » Info » Prevoz » Biciklom oko sveta za 172 dana
 
Prevoz | dodato 29.09.2009.
Detalji
"Najbolji deo putovanja bili su ljudi, jer sam čitavo vreme imao besplatnu hranu i odeću. Jedan čovek je u Australiji bacio kebab na mene", koji je tokom putovanja oko sveta prikupio oko 50.000 evra za borbu protiv Parkinsonove bolesti.
 
 
Prešao je gotovo 29.000 kilometara i poboljšao svetski rekord za čitavih 20 dana.
U Iranu su ga razbojnici napali iz zasede, a u Indiji se otrovao hranom.
Tridesetdvogodišnji Britanac Džejms Boutorp na biciklu je obišao svet za 172 dana! Prešao je gotovo 29.000 kilometara i poboljšao svetski rekord za čitavih 20 dana.

Putovanje je počeo i završio u londonskom Hajd Parku. Boutorp je biciklom prošao kroz Francusku, Nemačku, Ukrajinu, Bugarsku, Tursku, Iran, Indiju, Tajland, Maleziju, Australiju, Kanadu i SAD.

U Iranu su ga razbojnici napali iz zasede, a u Indiji se otrovao hranom.

"Najbolji deo putovanja bili su ljudi, jer sam čitavo vreme imao besplatnu hranu i odeću. Bilo je, doduše, i problema. Jedan čovek je u Australiji bacio kebab na mene", rekao je Boutorp, koji je tokom putovanja oko sveta prikupio oko 50.000 evra za borbu protiv Parkinsonove bolesti. (FoNet)Pogledaj i:

bicikli

,

svet

,

putovanja

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Do Splita od 25. juna
Sezonski voz na relaciji Beograd - Split, sa zaustavljanjem u Kninu i Perkoviću, saobraćaće jednom nedeljno od 25. juna....
Internet na "Lufthanzinim" letovima
Sistem "flajnet II", koji se trenutno nalazi u 17 "Lufthanzinih" aviona, omogućava putnicima da koriste kompjutere u avionu....
"Jat" leti za Ohrid
Srpska aviokompanija "Jat ervejz" (Airways) najavila je da će od 18. maja uspostaviti sezonsku liniju Beograd-Ohrid....