Pocetna » Info » Prevoz » Biciklom oko sveta za 172 dana
 
Prevoz | dodato 29.09.2009.
Detalji
"Najbolji deo putovanja bili su ljudi, jer sam čitavo vreme imao besplatnu hranu i odeću. Jedan čovek je u Australiji bacio kebab na mene", koji je tokom putovanja oko sveta prikupio oko 50.000 evra za borbu protiv Parkinsonove bolesti.
 
 
Prešao je gotovo 29.000 kilometara i poboljšao svetski rekord za čitavih 20 dana.
U Iranu su ga razbojnici napali iz zasede, a u Indiji se otrovao hranom.
Tridesetdvogodišnji Britanac Džejms Boutorp na biciklu je obišao svet za 172 dana! Prešao je gotovo 29.000 kilometara i poboljšao svetski rekord za čitavih 20 dana.

Putovanje je počeo i završio u londonskom Hajd Parku. Boutorp je biciklom prošao kroz Francusku, Nemačku, Ukrajinu, Bugarsku, Tursku, Iran, Indiju, Tajland, Maleziju, Australiju, Kanadu i SAD.

U Iranu su ga razbojnici napali iz zasede, a u Indiji se otrovao hranom.

"Najbolji deo putovanja bili su ljudi, jer sam čitavo vreme imao besplatnu hranu i odeću. Bilo je, doduše, i problema. Jedan čovek je u Australiji bacio kebab na mene", rekao je Boutorp, koji je tokom putovanja oko sveta prikupio oko 50.000 evra za borbu protiv Parkinsonove bolesti. (FoNet)Pogledaj i:

bicikli

,

svet

,

putovanja

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Do Splita od 25. juna
Sezonski voz na relaciji Beograd - Split, sa zaustavljanjem u Kninu i Perkoviću, saobraćaće jednom nedeljno od 25. juna....
Promotivne cene karata za 28 destinacija
Nacionalna aviokompanija najavila je danas da će od 21. marta do 3. aprila po nižim cenama prodavati karte ka 28 evromedite...
Železnička linija Beograd-Sarajevo
Dogovorom železnica Srbije i BiH, od 13. decemba će, posle dužeg vremena, ponovo biti uspostavljena...