Pocetna » Info » Prevoz » Karte za "Jadran ekspres" u prodaji
 
Detalji
Karte za "Jadran ekspres" prodaju se po globalnoj ceni koja uključuje kartu sa rezervacijom mesta (sedište, ležaj ili postelja) i ne važe nikakve druge povlastice.
 
 
Javno preduzeće Železnice Srbije danas počinje prodaju karata za sezonski voz "Jadran ekspres", koji će od 10. juna do 27. avgusta jednom nedeljno saobraćati na relaciji Beograd - Split.
Polazak voza iz Beograda je svakog petka u 15.20 sati, a iz Splita svake subote u 17.09 sati, saopštilo je ovo javno preduzeće.
"Železnice Srbije" od danas počinju prodaju karata za sezonski voz "Jadran ekspres", koji će od 10. juna do 27. avgusta jednom nedeljno saobraćati na relaciji Beograd - Split - Beograd, sa zaustavljanjem u Kninu i Perkoviću.

Polazak voza iz Beograda je svakog petka u 15.20 sati, a iz Splita svake subote u 17.09 sati, saopštilo je ovo javno preduzeće.

Karte za "Jadran ekspres" prodaju se po globalnoj ceni koja uključuje kartu sa rezervacijom mesta (sedište, ležaj ili postelja) i ne važe nikakve druge povlastice.

Vozna karta u jednom smeru na relaciji Beograd - Split ili Split - Beograd, u vagonima za sedenje košta 37,50 evra, a sa ležajevima 45 evra. Za putovanje u turist kabini karta je 50 evra, u dubl 60, dok za singl kabinu treba izdvojiti 80 evra.

Karta po globalnoj ceni od Beograda do Knina ili od Knina do Beograda u vagonima za sedenje iznosi 32,50 evra, a u kušet kolima 40 evra. Vozne karte u turist, dubl i singl kabini staju 45, 55 odnosno 75 evra.

Mališani do šest godina, za koje nisu rezervisana posebna mesta, prevoze se besplatno. Deca uzrasta od šest do 14 godina plaćaju 50 odsto jeftiniju kartu, dok rezervacije mesta (sedište, ležaj ili postelju) plaćaju u punom iznosu.

Putnicima "Jadran ekspresa", koji izlaze i ulaze u stanicu Perković, važiće karte u lokalnim vozovima Hrvatskih železnica za putovanje do i od Šibenika.

Posebna ponuda u vozu "Jadran ekspres" je i prevoz automobila, koji u jednom smeru košta 40 evra. Ukoliko dve ili više osoba putuju u vagonima za sedenje ili kušet kolima, uz povratne karte po globalnoj ceni, prevoz automobila naplaćuje se samo za jedan smer.

Za putnike u singl kabini, kao i za dva ili više putnika u dubl ili turist kabinama uz karte po globalnoj ceni prevoz automobila je besplatan. Broj mesta za prevoz automobila je ograničen.

Karte se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti i mogu se kupiti na šalterima većih železničkih stanica, navodi se u saopštenju "Železnica Srbije".


(Tanjug) 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Letovi iz Srbije za tri avio-kompanije
Dozvolu je dobio i crnogorski "Montenegro Erlajns", za letove iz Niša za Cirih....
Potražnja za biznis klasom
Tražnja za premijum sedištima u martu je porasla 10,8 odsto u odnosu na isti mesec prosle godine....
Direktni letovi
Beograd - Rimini od 18. jula...