Pocetna » Info » Prevoz » Internet na "Lufthanzinim" letovima
 
Detalji
Internet je, dakle, osvojio, verovatno, i poslednji bedem na kome nije imao dometa.
 
 
Sistem "flajnet II", koji se trenutno nalazi u 17 "Lufthanzinih" aviona, omogućava putnicima da koriste kompjutere u avionu.
Internet je ćudo!
Putnici "Lufthanze" više ne slušaju uobičajenu molbu posade: "Isključite sve svoje elektronske uređaje" - od sredine februara u pogon je pušten sistem "flajnet II" koji se trenutno nalazi u 17 aviona Lufthanze.

Let LH 444 iz Frankfurta za Atlantu. Erbas se upravo podigao na visinu od 3.000 metara. Putnici uzimaju svoje kompjutere i telefone i prebacuju ih na takozvani avio-mod.

"Naša posebna ponuda za vreme ovog leta je 'flajnet' sistem, koji vam omogućava korišćenje brzog Interneta", čuje se sa razglasa.

Internet je, dakle, osvojio, verovatno, i poslednji bedem na kome nije imao dometa.

Ovo, međutim, nije prvi pokušaj "Lufthanze" da uvede Internet na svojim letovima. Na tome se radilo i između 2004. i 2006. godine, ali ponude tada nisu bile tako atraktivne kao što je ova danas, izjavio je Kristijan Kerfken, koji je u "Lufthanzi" zadužen za inovacije, za nemački državni radio "Dojče vele".

"Ponuda je sada sveobuhvatnija. Nudimo i korišćenje GSM mreže za mobilne telefone, a Internet je mnogo brži nego što je to ranije bilo moguće", rekao je Kerfken.

Na sedištu 10C sedi Marko Detvajler i užurbano kuca po tastaturi. On je kompjuterski stručnjak koji testira da li sistem ispunjava sve ono što "Lufthanza" obećava.

"Super je. Bio sam skeptičan. Testirao sam koliko je Internet brz. Jako je dobar, kao kod kuće, pogotovo kada se uzme u obzir da smo iznad oblaka, na visini od nekoliko hiljada metara", istakao je on.

Zadovoljni su i putnici. Preuzimanje većih dokumenata, slanje slika, gledanje filmova ili vesti uživo - sve radi bez greške. A onda sledi jedan od najtežih testova - telefoniranje iz aviona.

Lufthanza kaže: Internet može, ali "Skajp" nikako.

Kristijan Kerfken objašnjava: "Nema veze da li je u pitanju 'Skajp' ili neka druga firma. Ne želimo da dozvolimo telefoniranje u avionu. Putem anketa putnici su nam rekli da im smeta ako neko pored njih telefonira i to im ugrožava komfor."


(Tanjug) 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Najveći kruzer na svetu - Oaza mora
Pet puta je veći od Titanika, visok je kao zgrada od 20 spratova....
Najbezbedniji aerodromi
Nemački Biro za analizu nesreća JACDEC, napravio je listu najbezbednijih avio-kompanija....
Letovi za Barselonu i Portorož
Španska aviokompanija "Spaner" (Spanair) uvodi od četvrtka direktne letove na liniji Beograd - Barselona....