Pocetna » Info » Prevoz » Da li biste stajali u avionu?
 
Prevoz | dodato 28.09.2010.
Detalji
To bi omogućilo da takvi letovi budu još jeftiniji, ali, navodno, ne i neudobni.
 
 
Povišena, skraćena sedišta u obliku konjskog sedla, koje predlažu italijanski dizajneri aviointerijera.
Trebalo bi da omoguće da avionom na kratkim linijama može da leti što više putnika.
Ergonomi talijanskog proizvođača interijera za avione Avioninteriors uveravaju vlasnike aviona na kratkim linijama da su otkrili formulu koja će usrećiti i njih i putnike na kratkim linijama.

Povišena, skraćena sedišta sa sedećom površinom u obliku konjskog sedla skajrajder trebalo bi da omoguće da u avione na kratkim linijama stane više putnika, a da letovi trajanja do jedan sat budu još jeftiniji, ali ne i neudobni.

"Kvaka" je u uspravnijem, jahačkom sedenju kao na motociklu ili u sedlu na konju, pritom noge, gotovo kao u baru, pomalo vise pa im nije potreban naročito veliki prostor za kolena, preneo je zagrebački "Večernji list".

Engleski mediji su na vest o ovom pronalasku reagovali podrugljivo jer su još 2006. u Irskoj kabinu sa takvim sedištima konstruisanu za jeftinog avioprevoznika "Rajaner" prozvali "stočnom klasom".

Ideja je bila da se par zadnjih redova ekonomske klase na kratkim linijama zameni sedištima u polustojećem, ne posebno neudobnom položaju.

Ruganje "stojećim" sedištima 2006. bilo je toliko otrovno da je "Erbas", čiji su ih inženjeri projektovali za "Rajner", morao javno da se odrekne te ideje.

(Tanjug) 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Internet na "Lufthanzinim" letovima
Sistem "flajnet II", koji se trenutno nalazi u 17 "Lufthanzinih" aviona, omogućava putnicima da koriste kompjutere u avionu....
Ryanair i Wizzair u Srbiji?!
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije pozvao je niskotarifne aviokompanije na...
"Papren" za parkiranje
Sa tarifom od 588 evra za nedelju dana parkiranja, parking na bečkom aerodromu Švehat je najskuplji u poređenju sa 17 nema...