Pocetna » Info » Prevoz » "Boingom" u svemir
 
Prevoz | dodato 28.09.2010.
Detalji
NASA želi da letovima rukovode privatne kompanije do svemirskih stanica, a da se u letelicama skupa nalaze astronauti i turisti.
 
 
Američki "Boing" planira da ponudi putnicima šansu da lete u svemir na avionima razvijanim u njegovim halama za putovanja u nižim slojevima zemljine orbite.
Saopštila je kompanija u Atlanti.
Svemirski avion može da primi sedam putnika i da leti u nižim slojevima zemljine orbite, počev od 2015. godine, navela je kompanija ističući da potencijalni korisnici mogu biti pojedinci, kompanije, nevladine organizacije i američke federalne agencije.

"Boing" (Boeing) je naveo da je postignut sporazum sa svemirskom turističkom kompanijom "Spejs advenčers" (Space Adventures) o prodaji karata na komercijalnim letovima "boinga CST", specijalnoj svemirskoj letelici razvijanoj za potrebe američke Nacionalne agencije za aeronautiku i svemirska istraživanja (NASA).

Agencija SA saopštila je da ima aranžmane za sedam učesnika za letove na osam misija ka Međunarodnim stanicama koje će SAD i Rusija izraditi u svemiru. "Boing" je naveo da cena planiranih svemirskih letova još nije utvrđena, ali očekuje da će biti konkurentna.

"Boing" ima sporazum sa SA za prodaju sedišta na letovima u svemir. SA sada prodaje karte na letovima ka svemirskim stanicama sa svemirskim brodovima "Sojuz", ruske proizvodnje.

Izrada aviona "boing CST-100" još se nalazi u fazi razvoja ali se veruje da će posao biti završen do 2015. godine.


(Tanjug) 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Voz Beograd - Split od 10. juna
Voz "Jadran ekspres" će od 10. juna do 27. avgusta saobraćati na relaciji Beograd - Split - Beograd....
JAT: Od 25. oktobra zimski red letenja
Putnici "Jat Ervejza" moći će da putuju po zimskom redu letenja....
Do Beča za 29 evra od 1. februara
Niskotarifna aviokompanija, "Flaj Niki" (Fly Niki), čiji je vlasnik slavni vozač "formule 1" Niki Lauda, uspostaviće od...