Pocetna » Info » Prevoz » "Boingom" u svemir
 
Prevoz | dodato 28.09.2010.
Detalji
NASA želi da letovima rukovode privatne kompanije do svemirskih stanica, a da se u letelicama skupa nalaze astronauti i turisti.
 
 
Američki "Boing" planira da ponudi putnicima šansu da lete u svemir na avionima razvijanim u njegovim halama za putovanja u nižim slojevima zemljine orbite.
Saopštila je kompanija u Atlanti.
Svemirski avion može da primi sedam putnika i da leti u nižim slojevima zemljine orbite, počev od 2015. godine, navela je kompanija ističući da potencijalni korisnici mogu biti pojedinci, kompanije, nevladine organizacije i američke federalne agencije.

"Boing" (Boeing) je naveo da je postignut sporazum sa svemirskom turističkom kompanijom "Spejs advenčers" (Space Adventures) o prodaji karata na komercijalnim letovima "boinga CST", specijalnoj svemirskoj letelici razvijanoj za potrebe američke Nacionalne agencije za aeronautiku i svemirska istraživanja (NASA).

Agencija SA saopštila je da ima aranžmane za sedam učesnika za letove na osam misija ka Međunarodnim stanicama koje će SAD i Rusija izraditi u svemiru. "Boing" je naveo da cena planiranih svemirskih letova još nije utvrđena, ali očekuje da će biti konkurentna.

"Boing" ima sporazum sa SA za prodaju sedišta na letovima u svemir. SA sada prodaje karte na letovima ka svemirskim stanicama sa svemirskim brodovima "Sojuz", ruske proizvodnje.

Izrada aviona "boing CST-100" još se nalazi u fazi razvoja ali se veruje da će posao biti završen do 2015. godine.


(Tanjug) 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
"Tarom" na liniji Bukurešt – Beograd
Rumunska državna aviokompanija "Tarom" od ponedeljka, 7. decembra, uspostaviće liniju između...
Avionom do EU za 120 evra!?
Posle najave ukidanja viza, avio-kompanije snižavaju cene....
Putujte vozom, spavajte u hostelu
Da je jeftino putovanje moguće, pokazuje i primer Roberta Kozme, studenta Fakulteta političkih nauka....