Pocetna » Info » Prevoz » "Boingom" u svemir
 
Prevoz | dodato 28.09.2010.
Detalji
NASA želi da letovima rukovode privatne kompanije do svemirskih stanica, a da se u letelicama skupa nalaze astronauti i turisti.
 
 
Američki "Boing" planira da ponudi putnicima šansu da lete u svemir na avionima razvijanim u njegovim halama za putovanja u nižim slojevima zemljine orbite.
Saopštila je kompanija u Atlanti.
Svemirski avion može da primi sedam putnika i da leti u nižim slojevima zemljine orbite, počev od 2015. godine, navela je kompanija ističući da potencijalni korisnici mogu biti pojedinci, kompanije, nevladine organizacije i američke federalne agencije.

"Boing" (Boeing) je naveo da je postignut sporazum sa svemirskom turističkom kompanijom "Spejs advenčers" (Space Adventures) o prodaji karata na komercijalnim letovima "boinga CST", specijalnoj svemirskoj letelici razvijanoj za potrebe američke Nacionalne agencije za aeronautiku i svemirska istraživanja (NASA).

Agencija SA saopštila je da ima aranžmane za sedam učesnika za letove na osam misija ka Međunarodnim stanicama koje će SAD i Rusija izraditi u svemiru. "Boing" je naveo da cena planiranih svemirskih letova još nije utvrđena, ali očekuje da će biti konkurentna.

"Boing" ima sporazum sa SA za prodaju sedišta na letovima u svemir. SA sada prodaje karte na letovima ka svemirskim stanicama sa svemirskim brodovima "Sojuz", ruske proizvodnje.

Izrada aviona "boing CST-100" još se nalazi u fazi razvoja ali se veruje da će posao biti završen do 2015. godine.


(Tanjug) 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Do Barselone za 99 eur.
Od 15. aprila španska avio-kompanija Spain Air uvodi direktne letove na liniji Barselona - Beograd - Barselona....
Prvi u Evropi dobio Airbus A380!
Air France je prvi evropski avioprevoznik koji je dobio Airbus A380, koji će poleteti 20. novembra....
"Papren" za parkiranje
Sa tarifom od 588 evra za nedelju dana parkiranja, parking na bečkom aerodromu Švehat je najskuplji u poređenju sa 17 nema...