Pocetna » Svet » Planeta » Pustinja Kolorado
 
Planeta | dodato 12.03.2009.
 
 
Ovo područje je u stvari severozapadni produžetak pustinje Sonore na jugoistoku, kao i južni nastavak pustinje Mohave na severu.
Joshua Tree Nacionalni park se nalazi na severnom kraju regiona i uključuje mnoge jedinstvene vrste i staništa.
Pustinja Kolorado je velika sušna depresija u jugoistočnoj Kaliforniji i severoistočnoj Baha Kalifornija, državi u Meksiku. Obuhvata oko 2.500 kvadratnih milja (40.000 km²) istočno od Los Anđelesa i San Dijega, pružajući se od San Bernandino planina istočno i jugoistočno do reke Kolorado, po kojoj je i dobila ime.

Ovo područje je u stvari severozapadni produžetak pustinje Sonore na jugoistoku, kao i južni nastavak pustinje Mohave na severu. Region uključuje bogato navodnjavane doline Coachella Valley i Imperial Valley na severnoj i južnoj strani Salton Sea-a. Preko nje prelazi nekoliko planinskih lanaca, uključujući San Jacinto, Santa Rosa, Little San Bernardino, i Chocolate planine.

Joshua Tree Nacionalni park se nalazi na severnom kraju regiona i uključuje mnoge jedinstvene vrste i staništa. Santa Rosa i San Jacinto Nacionalni spomenik, napravljen 2000, okružuje veći deo planina San Jacinto i Santa Rosa duž zapadne strane regiona.

Anza-Borrego Pustinjski državni park, najveći državni park u okolnim saveznim državama, pokriva 2.400 km² od ivice priobalnih planina istočno od San Dijega do Salton Sea-a a južno gotovo do američko-meksičke granice. 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Ajsrizenvelt
Ajsrizenvelt ( Svet ledenih divova ) smatra se najvećim sistemom ledenih pećina u Evropi, a njegov splet prolaza i dvorana,...
Amazon
Amazon teče kroz Peru, Brazil i delimično kao pogranična reka kroz Kolumbiju. Izvori Amazona nalaze se na Andima, odakle r...
Kaspijsko Jezero
Kaspijsko jezero je najveće jezero na Zemlji iz tog razloga neki ga nazivaju i Kaspijsko more, između Evrope i Azije, s pov...