Pocetna » Svet » Arhitektura » Uputite se na čokoladno putovanje
 
Detalji
Francuski "Muzej tajni čokolade", australijski "Neverovatni svet čokolade" u kome su izložene čokoladne replike poznatih skulptura.
 
 
Muzej u Kelnu našao se na prvom mestu ove liste, a njegova glavna atrakcija je čokoladna fontana u koju osoblje umače keks i njime časti goste.
Naučite nešto o istoriji čokolade.
Ljubitelji čokolade koji vole putovanja mogu da se otisnu u nezaboravnu avanturu obilaska najboljih svetskih muzeja ove poslastice.

Popularni australijski sajt za putovanja VirtualTourist objavio je listu 10 najboljih muzeja čokolade u svetu.

Muzej u Kelnu našao se na prvom mestu ove liste, a njegova glavna atrakcija je čokoladna fontana u koju osoblje umače keks i njime časti goste.

Tu su i francuski "Muzej tajni čokolade", australijski "Neverovatni svet čokolade" u kome su izložene čokoladne replike poznatih skulptura.

Zanimljiv je Muzej čokolade u Novom Brunsviku, u Kanadi, koji odaje počast jednom lokalnom proizvođaču slatkiša, poznatom po tome što je prvi počeo da pakuje svoje proizvode u kutije u obliku srca.

Pored uživanja u ovoj poslastici posetioci ovih muzeja u prilici su da nauče nešto o istoriji čokolade, proizvodima od čokolade ali i da se edukuju o pozitivnim efektima čokolade na zdravlje. (MONDO)Pogledaj i:

cokolada

,

muzej

,

svet

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Jokohama Lendmerk Tauer
Jokohama lendmerk tauer (Yokohama Landmark Tower) je trenutno najviši oblakoder Japana. Visok je 295,8 metra i ima 70 etaže...
Ajfelova kula
Ajfelova kula ili Ajfelov toranj je metalni toranj sagrađen na Marsovim poljima u Parizu (Francuska) i danas je znamenitost ...
Keopsova piramida
Keopsova piramida kod Gize visoka je 147 metara, dužine 230 metara i obuhvata površinu od pet hektara. Nastala je oko 2560 ...