Pocetna » Svet » Arhitektura » Uputite se na čokoladno putovanje
 
Detalji
Francuski "Muzej tajni čokolade", australijski "Neverovatni svet čokolade" u kome su izložene čokoladne replike poznatih skulptura.
 
 
Muzej u Kelnu našao se na prvom mestu ove liste, a njegova glavna atrakcija je čokoladna fontana u koju osoblje umače keks i njime časti goste.
Naučite nešto o istoriji čokolade.
Ljubitelji čokolade koji vole putovanja mogu da se otisnu u nezaboravnu avanturu obilaska najboljih svetskih muzeja ove poslastice.

Popularni australijski sajt za putovanja VirtualTourist objavio je listu 10 najboljih muzeja čokolade u svetu.

Muzej u Kelnu našao se na prvom mestu ove liste, a njegova glavna atrakcija je čokoladna fontana u koju osoblje umače keks i njime časti goste.

Tu su i francuski "Muzej tajni čokolade", australijski "Neverovatni svet čokolade" u kome su izložene čokoladne replike poznatih skulptura.

Zanimljiv je Muzej čokolade u Novom Brunsviku, u Kanadi, koji odaje počast jednom lokalnom proizvođaču slatkiša, poznatom po tome što je prvi počeo da pakuje svoje proizvode u kutije u obliku srca.

Pored uživanja u ovoj poslastici posetioci ovih muzeja u prilici su da nauče nešto o istoriji čokolade, proizvodima od čokolade ali i da se edukuju o pozitivnim efektima čokolade na zdravlje. (MONDO)Pogledaj i:

cokolada

,

muzej

,

svet

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Nacionalni stadion u Pekingu
Nacionalni stadion u Pekingu je zdanje na kome su se održale ceremonije otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara 2008 godine...
Grad umetnosti i nauke
Grad umetnosti i nauke je središte muzeja i kulturnih institucija, najpopularnija turistička atrakcija u Valensiji, Španij...
Sagrada Familija
Sagrada familija ili Sveta porodica je crkva u izgradnji koje se nalazi u Barseloni, Katalonija, Španija, remek delo Antoni ...