Pocetna » Svet » Gradovi Sveta » Najpopularniji "gradovi duhova"
 
Detalji
Ovakvih gradova koji su potpuno napušteni ima mnogo i nalaze se u svim delovima sveta, a mnogi od njih su i turističke atrakcije.
 
 
Ovakvih gradova koji su potpuno napušteni ima mnogo i nalaze se u svim delovima sveta.
Mnogi od njih su turističke atrakcije.
Posetioci Internet portala igougo.com sastavili su listu najsablasnijih gradova koje su posetili.

Ovakvih gradova koji su potpuno napušteni ima mnogo i nalaze se u svim delovima sveta, a mnogi od njih su i turističke atrakcije.

Fatepur Sikri u Indiji
Grad je u šesnaestom veku izgradio car Akbar s namerom da to bude najlepši grad na svetu. Potpuno je napušten nakon svega desetak godina jer nije imao pristup vodi. Glavni grad carstva Mughal i danas je savršeno očuvan.

Kolmanskop u Namibiji
Ovaj napušteni rudarski grad koji se nalazi u Namibijskoj pustinji dvadesetih godina prošlog veka bio je na svom vrhuncu, a posećivali su ga lovci na dijamante. U potpunosti je napušten 1956. godine, a potom delimično obnovljen.

Outman u Arizoni
Iako ne spada u potpunosti među "gradove duhova" jer živi od poseta turista, ulicama ovog grada tumaraju divlji magarci, dok zidove lokalnog hotela krase novčanice.

Rajolit u Nevadi
U okolini grada 1904. godine pronađeno je zlato pa se u narednih petnaestak godina razvio a potom bio napušten. Najočuvanija zgrada u gradu je napravljena od 30.000 boca piva, a danas u njemu osim "duhova" obitavaju i razni gmizavci.

Disepšn Ajland na Antarktiku
Ovo je bilo popularno mesto naučnika koji su proučavali Antarktik, ali i mesto na kome su se često zaustavljali moreplovci. Baza je uništena 1960. godine nakon nekoliko vulkanskih erupcija. Sada ovde dolaze turisti kako bi se kupali u vrućim izvorima koji se tu nalaze. (MONDO) 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Akra
Akra je glavni grad države Gane i njen najveći grad sa 1.970.400 stanovnika (2005). Akru je osnovao narod Ga, oko 1500. god...
Rim
Rim je glavni grad Italije i regiona Lacio, takođe i najveći i najbrojniji grad u Italiji sa oko 2,7 miliona stanovnika (u ...
Njujork
Njujork je grad sa najviše stanovnika u Sjedinjenim Američkim Državama, i u centru je međunarodnih finansija, politike, z...