Pocetna » Svet » Gradovi Sveta » Detroit
 
Gradovi Sveta | dodato 22.02.2009.
 
 
Detroit je danas najpoznatiji kao središte automobilske industrije, a u njemu se u januaru svake godine održava Severnoamerički međunarodni sajam automobila, najveći salon automobila na severnoameričkom kontinentu.
Detroit su osnovali 1701. francuski trgovci krznom, a smešten je neposredno uz američku granicu sa Kanadom.
Detroit je najveći grad u američkoj saveznoj državi Mičigen, a ujedno je i sedište okruga Vejn.

Detroit su osnovali 1701. francuski trgovci krznom, a smešten je neposredno uz američku granicu sa Kanadom, uz reku Detroit, na suprotnoj strani od kanadskog grada Vindsdora. Grad je bio najnaseljeniji bio tokom pedesetih godina 20. veka. Po popisu stanovništva iz 1950. imao je 1.849.568 stanovnika. No, broj stanovnika se tokom godina upola smanjio pa je grad prema popisu iz 2000. brojao 951.270, a prema proceni iz 2004. 900.198 stanovnika. Uprkos padu broja stanovnika, Detroit je trenutno 11. najnaseljeniji grad u SAD-u, a njegovo metropolitansko područje 2000. je imalo 4.441.551 stanovnika.

Detroit je danas najpoznatiji kao središte automobilske industrije, a u njemu se u januaru svake godine održava Severnoamerički međunarodni sajam automobila, najveći salon automobila na severnoameričkom kontinentu. Osim u svetu automobila, grad ima važnu ulogu i u svetu muzike, a upravo zbog te dve stvari često mu se nameću nadimci Motor siti i Motaun.Pogledaj i:

detroit

,

usa

,

sad

,

amerika

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Sidnej
Sidnej je glavni grad australijske države Novi Južni Vels. Sidnej je najveći grad po površini u južnoj hemisferi i najna...
Kjoto
Kjoto je grad u Japanu, sa 1,5 miliona stanovinka i u časovnoj zoni UTC + 9 časova. Ranije je bio carska prestonica Japana,...
Najpopularniji "gradovi duhova"
Posetioci Internet portala igougo.com sastavili su listu najsablasnijih gradova koje su posetili....