Pocetna » Ponuda » Krstarenja » Krstarenje Nilom
 
Krstarenja | dodato 01.02.2009.
Detalji
AGENCIJA : Kon tiki
POLAZAK: 9. mart 2009.
BROJ DANA: 11 dana
CENA: 699 €
INFO : http://www.kontiki.rs/cms/view.php?id=7621
 
 
Ovo je prilika da se uživa u raskošnoj lepoti Doline Nila, pritisnute sa istoka i sa zapada pustinjom.
O tačnom vremenu poletanja putnici će biti obavešteni dva dana pred put.
Program “Krstarenje Nilom” obuhvata većinu značajnih mesta u Egiptu, od slavnog grada Aleksandrije, do 1500 kilometara udaljenog Abu Simbela, nedaleko od granice sa južnim susedom – Sudanom. Plovidba brodom odvija se između Luksora i Asuana (ili obrnuto) u dužini od 220 kilometara. To je prilika da se uživa u raskošnoj lepoti Doline Nila, pritisnute sa istoka i sa zapada pustinjom.
Hurgada se tokom godina proširila i danas obuhvata zonu široku preko 70 km. Svi novoizgrađeni hoteli nalaze se van starog jezgra Hurgade. Danas regija Hurgade podrazumeva i hotelske komplekse u El Guni, Makadi beju, Soma beju i dr.

1. dan BEOGRAD-HURGADA. Sastanak putnika na beogradskom aerodromu kod šaltera Kon Tiki Travel u večernjim satima. Poletanje aviona za Hurgadu*. Obrok u toku leta. Dolazak u Hurgadu posle 3.5 sati leta. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.
2-3. dan HURGADA**. Doručak. Slobodni dani. Biće organizovani fakultativni izleti: koralno ostrvo, safari u pustinji, vožnja podmornicom i posmatranje korala...) Večera. Noćenje.
4. dan HURGADA-ASUAN. Doručak. Odlazak autobusom za Asuan. Vožnja do Luksora a zatim dolinom Nila do Asuana. Dolazak u Asuan i poseta hramu File. Smeštaj u hotel. Večera. Slobodno veče. Noćenje.
5. dan ASUAN-KOM OMBO. Doručak. Fakultativni izlet za Abu Simbel i obilazak ovog 3000 godina starog hrama. Povratak Asuan. Odlazak autobusom na razgledanje Velike asuanske brane i kamenoloma sa nedovršenim džinovskim obeliskom. Ručak. Vožnja felukama po Nilu i poseta Kičenerovom ostrvu. Ukrcavanje na brod. Posle podne isplovljavanje za Kom Ombo. Večera. Noćenje.
6. dan KOM OMBO-EDFU. Doručak. Dolazak u Kom Ombo. Poseta dvojnom Horusovom i Sobekovom hramu iz ptolemejskog perioda. Ručak. Nastavak putovanja za Edfu. Plovidba kroz izuzetno živopisne predele u smirujućoj atmosferi Nila i njegove okoline. Poseta najočuvanijem egipatskom hramu, posvećenom bogu Horusu. Isplovljavanje za Luksor. Večera. Noćenje.
7. dan LUKSOR. Doručak. Dolazak u Luksor. Poseta zapadnoj obali: obilazak Memnonovih kolosa, pogrebnog hrama kraljice Hatšepsut i grobnica u Dolini kraljeva. Ručak. Slobodno popodne. Večera. Noćenje.
8. dan LUKSOR-KAIRO. Doručak. Obilazak istočne obale: poseta hramovima Karnak i Luksor. Slobodno popodne. Transfer na železničku stanicu i odlazak vozom za Kairo. Noćenje u vozu. Preporučujemo spavaća kola!!
9. dan KAIRO. Dolazak u Kairo. Razgledanje grada: Poseta platou Gize na kome se nalaze Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida, kao i dolinskom hramu kralja Kefrena sa Velikom Sfingom. U nastavku, panoramsko razgledanje grada autobusom: Kairska kula, Opera, palata Arapske lige, zoološki vrt, botanička bašta, univerzitet itd. Poseta Nacionalnom muzeju sa Tutankamonovim blagom, a zatim bazaru Han el Halili. Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.
10. dan KAIRO. Doručak. Fakultativni izlet za Aleksandriju: panoramsko razgledanje grada: tvrđave Kaitbej na mestu čuvenog Farosa, Palate Ras el Tin, džamije Abul Abas. U nastavku poseta čuvenim katakombama Kom el Šugafa, zatim poseta Montazi, privatnoj letnjoj rezidenciji poslednjih egipatskih kraljeva. Povratak u Kairo. Uveče fakultativno: vožnja Nilom uz večeru i nacionalni program. Noćenje.
11. dan KAIRO-BEOGRAD. Doručak. Fakultativna poseta drevnoj prestonici Memfisu (kolosalna statua Ramzesa II i alabasterna sfinga) i nekropoli Sakari (stepenasta piramida kralja Džosera, Mereruke mastaba). Obilazak Citadele (Saladinova trvrđava i Alabaster džamija) i koptske četvrti. Transfer na kairski aerodrom i poletanje aviona za Beograd u kasnim večernjim satima. Obrok u toku leta. Dolazak u Beograd posle tri sata leta.
O tačnom vremenu poletanja putnici će biti obavešteni dva dana pred put.

U cenu aranžmana je uračunato: prevoz čarter letovima na navedenim relacijama, autobuski transferi prema programu, smeštaj u hotelima: Hurgada, 4* - na bazi polupansiona (doručak/večera – švedski sto), Asuan, 4* - na bazi polupansiona, Kairo, 4* - na bazi noćenje/doručak, brod 5* - pun pansion, prevoz vozom na liniji Luksor-Kairo - pulman sedišta (moguća je doplata za spavaća kola, koja uključuje večeru i doručak u vozu – € 35 - naša preporuka), razgledanja i posete prema programu sa ulaznicama na lokalitete kao i troškovi organizacije i vođenja aranžmana.

U cenu aranžmana nije uračunato: aerodromska taksa u zemlji i inostranstvu (Eur 76,5 – plaća se uz aranžman), troškovi pribavljanja egipatske vize (USD15) i fakultativni izleti.
 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Karibi - Četiri rajska ostrva
Karibima popularno nazivamo ostrva Velikih i Malih Antila koja se nalaze u Karipskom moru. Ova ostrva se prostiru od Floride ...
Maroko, Francuska, Španija, Gibraltar
Polazak autobusom iz Beograda ujutro, dolazak u Ljubljanu posle podne – noćenje u Ljubljani (ili u okolini Ljubljane)....
Krstarenje Mediteranom
Nakon doručka polazak za Barselonu. Dolazak u prepodnevnim satima i obilazak grada: odlazak do Gaudijevog parka, Sagrada Fam...