Pocetna » Srbija » Lovišta » Šumsko gazdinstvo Beograd
 
Lovišta | dodato 17.01.2009.
Detalji
Šumsko gazdinstvo "Beograd"
Kneza Miloša 55, 11000 Beograd
Tel. 011/ 3611 083, 3611 618
faks: 011/ 3611 887
 
 
Ovo lovište je poznato po organizovanom grupnom lovu na fazansku divljač, s obzirom da se u okviru samog lovišta nalazi fazanerija koja godišnje proizvodi oko 20. 000 fazana.
Za goste lovišta se organizuju programi koji obuhvataju ribarenje na Dunavu, kao i obilazak kulturno-istorijskih spomenika.
Crni lug

Lovište "Crni lug" prostire se uz levu obalu reke Save, izmedju mesta Progar i Boljevci, 30 km zapadno od Beograda.
Zauzima površinu od 973 hektara, sa gustom hrastovom šumom. Gosti lovišta "Crni lug" mogu da love jelena, divlju svinju i srnu. Smeštaj je omogućen u hotelima u Beogradu ili na Obedskoj bari, koja je od lovišta udaljena 25 km. Obedska bara predstavlja specijalni rezervat prirode specifične lepote sa brojnim endemičnim i reliktnim biljnim i životinjskim vrstama. Specijalni programi koji su omogućeni gostima lovišta obuhvataju posete manastiru "Fenek", ribarenje na Savi i izlete do Beograda.

Rit

Lovište "Rit" se nalazi 20 km zapadno od Beograda, sa leve strane magistralnog puta Beograd-Zrenjanin, pored Padinske Skele. Prostire se na površini od 8.200 hektara. Ovo lovište je poznato po organizovanom grupnom lovu na fazansku divljač, s obzirom da se u okviru samog lovišta nalazi fazanerija koja godišnje proizvodi oko 20. 000 fazana. Lovci u "Ritu" mogu da love i srnu i zeca. Smeštaj je omogućen u hotelima u Beogradu. Za goste lovišta se organizuju programi koji obuhvataju ribarenje na Dunavu, kao i obilazak kulturno-istorijskih spomenika.

Trešnja

Lovište "Trešnja" nalazi se na Avali, 35 km od Beograda. U ovom lovištu uzgajaju i love se jelen lopatar i muflon. U neposrednoj blizini lovišta nalazi se objekat "Trešnja", u kome je omogućen smeštaj lovaca. Gosti lovišta "Trešnja" mogu da posete Avalu, napoznatije izletište Beogradjana, kao i brojne turističke sadržaje u Beogradu.Pogledaj i:

beograd

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Šumsko gazdinstvo Boranja
Područje lovišta se odlikuje prirodnim varijetetima sa veoma izraženom i složenom konfiguracijom, tako da bogatstvo nezag...
Šumsko gazdinstvo Banat
Zbog prisustva velikog broja vrsta ptica, od kojih su mnoge retke i ugrožene, ovo područje je uvrđeno u najznačajnija sta...
Šumsko gazdinstvo Timok
Za posetioce lovišta interesantan je deo Stare Planine - "Babin zub", koji se nalazi pod zaštitom države, a u perspektivi ...