Pocetna » Srbija » Lovišta » Šumsko gazdinstvo Beograd
 
Lovišta | dodato 17.01.2009.
Detalji
Šumsko gazdinstvo "Beograd"
Kneza Miloša 55, 11000 Beograd
Tel. 011/ 3611 083, 3611 618
faks: 011/ 3611 887
 
 
Ovo lovište je poznato po organizovanom grupnom lovu na fazansku divljač, s obzirom da se u okviru samog lovišta nalazi fazanerija koja godišnje proizvodi oko 20. 000 fazana.
Za goste lovišta se organizuju programi koji obuhvataju ribarenje na Dunavu, kao i obilazak kulturno-istorijskih spomenika.
Crni lug

Lovište "Crni lug" prostire se uz levu obalu reke Save, izmedju mesta Progar i Boljevci, 30 km zapadno od Beograda.
Zauzima površinu od 973 hektara, sa gustom hrastovom šumom. Gosti lovišta "Crni lug" mogu da love jelena, divlju svinju i srnu. Smeštaj je omogućen u hotelima u Beogradu ili na Obedskoj bari, koja je od lovišta udaljena 25 km. Obedska bara predstavlja specijalni rezervat prirode specifične lepote sa brojnim endemičnim i reliktnim biljnim i životinjskim vrstama. Specijalni programi koji su omogućeni gostima lovišta obuhvataju posete manastiru "Fenek", ribarenje na Savi i izlete do Beograda.

Rit

Lovište "Rit" se nalazi 20 km zapadno od Beograda, sa leve strane magistralnog puta Beograd-Zrenjanin, pored Padinske Skele. Prostire se na površini od 8.200 hektara. Ovo lovište je poznato po organizovanom grupnom lovu na fazansku divljač, s obzirom da se u okviru samog lovišta nalazi fazanerija koja godišnje proizvodi oko 20. 000 fazana. Lovci u "Ritu" mogu da love i srnu i zeca. Smeštaj je omogućen u hotelima u Beogradu. Za goste lovišta se organizuju programi koji obuhvataju ribarenje na Dunavu, kao i obilazak kulturno-istorijskih spomenika.

Trešnja

Lovište "Trešnja" nalazi se na Avali, 35 km od Beograda. U ovom lovištu uzgajaju i love se jelen lopatar i muflon. U neposrednoj blizini lovišta nalazi se objekat "Trešnja", u kome je omogućen smeštaj lovaca. Gosti lovišta "Trešnja" mogu da posete Avalu, napoznatije izletište Beogradjana, kao i brojne turističke sadržaje u Beogradu.Pogledaj i:

beograd

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Šumsko gazdinstvo Sombor
Lovište "Apatinski rit" obuhvata kompleks ravničarskih šuma na levoj obali Dunava, južno od Apatina. Nalazi se 180 kilome...
Šumsko gazdinstvo Boranja
Područje lovišta se odlikuje prirodnim varijetetima sa veoma izraženom i složenom konfiguracijom, tako da bogatstvo nezag...
Šumsko gazdinstvo Leskovac
Lovište se nalazi iznad mesta Vučje, koji je sa Leskovcem (udaljen 20 km) povezan savremenim kolovozom. Lovište "Kukavica"...