Pocetna » Srbija » Lovišta » Šumsko gazdinstvo Leskovac
 
Lovišta | dodato 17.01.2009.
Detalji
Šumsko gazdinstvo "Leskovac"
Deligradska 1, 16000 Leskovac
Tel.016/ 243 034, 213 593, 212 797
faks: 016/ 255 947
 
 
Najveći deo lovišta nalazi se na nadmorskoj visini od 600 -1.200 m, tako da ima karakteristike planinskog lovišta. Na ovim terenima moguće je loviti srnu, divlju svinju i zeca. Smeštaj lovaca omogućen je u planinarskom domu u samom lovištu.
Uz mogućnost lova, gostima se pruža mogućnost organizovanja izleta do Vlasinskog jezera, gde gosti mogu da se bave ribolovom i sportovima na vodi.
Kukavica

Lovište "Kukavica" se nalazi na jugu Srbije, na planini Kukavica, koja se prostire izmedju Leskovca i Vranja, obuhvatajući i opštinu Vladičin Han. Lovište se nalazi iznad mesta Vučje, koji je sa Leskovcem (udaljen 20 km) povezan savremenim kolovozom. Lovište "Kukavica" se nalazi na najšumovitijem delu Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Površina lovišta iznosi 16.443 hektara. Najveći deo lovišta nalazi se na nadmorskoj visini od 600 -1.200 m, tako da ima karakteristike planinskog lovišta. Na ovim terenima moguće je loviti srnu, divlju svinju i zeca. Smeštaj lovaca omogućen je u planinarskom domu u samom lovištu i u Leskovcu (hotel "Beograd"). Turisti mogu da posete atraktivni kanjon reke Vučjanke koji se nalazi u podnožju planine Kukavica. Na čijoj levoj obali Vučjanke leže ostaci Skoboljić grada, istorijskog spomenika iz 15. veka.

Kačer-Zeleničje

Lovište "Kačer-Zeleničje" se nalazi na obroncima planine Čemernik koju karakteriše veoma izražen reljef, sa brojnim potocima, uvalama i grebenima.

Lovište je planinskog tipa i prostire se na nadmorskoj visini od 650 - 1.500 m. Ukupna površina lovišta iznosi 3.421 hektara, a u njemu je moguće loviti srnu, divlju svinju i zeca. Deo lovišta koji se nalazi na planini Oštrozub, na mestu zvanom "Kačer-Zeleničje", po kojem je lovište i dobilo ime, proglašen je za šumu - park od posebnog značaja. Strukturu ovog prirodnog rezervata površine 42 hektara sačinjava retka šumska vrsta, tzv. zeleničje ili lovor-višnja (Prunus lourocerasus), jedinstvena u ovom delu naše zemlje. U blizini auto-puta E 75, nalaze se Predejane (udaljeni su 11 km od lovišta) u kojima se organizuje smeštaj lovaca (moteli "Predejane" i "Džep").

Valmište

Ograđeno lovište "Valmište" nalazi se na obodu Vlasinske visoravni, u podnožju planine Čemernik, na teritoriji opštine Crna Trava. Od Vlasinskog jezera, jednog od najlepših izletišta u Srbiji, ovo lovište udaljeno je 12 km.
Na površini od oko 400 hektara gaje se evropski jelen i divlja svinja. Uz mogućnost lova, gostima se pruža mogućnost organizovanja izleta do Vlasinskog jezera, gde gosti mogu da se bave ribolovom i sportovima na vodi. Smeštaj lovaca omogućen je u lovačkoj kući koja se nalazi u samom lovištu i objektima na Vlasinskom jezeru (hoteli "Vlasina" i "Jezero", turističko naselje "Nevturs").Pogledaj i:

leskovac

,

vlasina

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Šumsko gazdinstvo Beograd
Obedska bara predstavlja specijalni rezervat prirode specifične lepote sa brojnim endemičnim i reliktnim biljnim i životin...
Šumsko gazdinstvo Boranja
Područje lovišta se odlikuje prirodnim varijetetima sa veoma izraženom i složenom konfiguracijom, tako da bogatstvo nezag...
Šumsko gazdinstvo Timok
Za posetioce lovišta interesantan je deo Stare Planine - "Babin zub", koji se nalazi pod zaštitom države, a u perspektivi ...