Pocetna » Srbija » Lovišta » Šumsko gazdinstvo Leskovac
 
Lovišta | dodato 17.01.2009.
Detalji
Šumsko gazdinstvo "Leskovac"
Deligradska 1, 16000 Leskovac
Tel.016/ 243 034, 213 593, 212 797
faks: 016/ 255 947
 
 
Najveći deo lovišta nalazi se na nadmorskoj visini od 600 -1.200 m, tako da ima karakteristike planinskog lovišta. Na ovim terenima moguće je loviti srnu, divlju svinju i zeca. Smeštaj lovaca omogućen je u planinarskom domu u samom lovištu.
Uz mogućnost lova, gostima se pruža mogućnost organizovanja izleta do Vlasinskog jezera, gde gosti mogu da se bave ribolovom i sportovima na vodi.
Kukavica

Lovište "Kukavica" se nalazi na jugu Srbije, na planini Kukavica, koja se prostire izmedju Leskovca i Vranja, obuhvatajući i opštinu Vladičin Han. Lovište se nalazi iznad mesta Vučje, koji je sa Leskovcem (udaljen 20 km) povezan savremenim kolovozom. Lovište "Kukavica" se nalazi na najšumovitijem delu Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Površina lovišta iznosi 16.443 hektara. Najveći deo lovišta nalazi se na nadmorskoj visini od 600 -1.200 m, tako da ima karakteristike planinskog lovišta. Na ovim terenima moguće je loviti srnu, divlju svinju i zeca. Smeštaj lovaca omogućen je u planinarskom domu u samom lovištu i u Leskovcu (hotel "Beograd"). Turisti mogu da posete atraktivni kanjon reke Vučjanke koji se nalazi u podnožju planine Kukavica. Na čijoj levoj obali Vučjanke leže ostaci Skoboljić grada, istorijskog spomenika iz 15. veka.

Kačer-Zeleničje

Lovište "Kačer-Zeleničje" se nalazi na obroncima planine Čemernik koju karakteriše veoma izražen reljef, sa brojnim potocima, uvalama i grebenima.

Lovište je planinskog tipa i prostire se na nadmorskoj visini od 650 - 1.500 m. Ukupna površina lovišta iznosi 3.421 hektara, a u njemu je moguće loviti srnu, divlju svinju i zeca. Deo lovišta koji se nalazi na planini Oštrozub, na mestu zvanom "Kačer-Zeleničje", po kojem je lovište i dobilo ime, proglašen je za šumu - park od posebnog značaja. Strukturu ovog prirodnog rezervata površine 42 hektara sačinjava retka šumska vrsta, tzv. zeleničje ili lovor-višnja (Prunus lourocerasus), jedinstvena u ovom delu naše zemlje. U blizini auto-puta E 75, nalaze se Predejane (udaljeni su 11 km od lovišta) u kojima se organizuje smeštaj lovaca (moteli "Predejane" i "Džep").

Valmište

Ograđeno lovište "Valmište" nalazi se na obodu Vlasinske visoravni, u podnožju planine Čemernik, na teritoriji opštine Crna Trava. Od Vlasinskog jezera, jednog od najlepših izletišta u Srbiji, ovo lovište udaljeno je 12 km.
Na površini od oko 400 hektara gaje se evropski jelen i divlja svinja. Uz mogućnost lova, gostima se pruža mogućnost organizovanja izleta do Vlasinskog jezera, gde gosti mogu da se bave ribolovom i sportovima na vodi. Smeštaj lovaca omogućen je u lovačkoj kući koja se nalazi u samom lovištu i objektima na Vlasinskom jezeru (hoteli "Vlasina" i "Jezero", turističko naselje "Nevturs").Pogledaj i:

leskovac

,

vlasina

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Šumsko gazdinstvo Banat
Zbog prisustva velikog broja vrsta ptica, od kojih su mnoge retke i ugrožene, ovo područje je uvrđeno u najznačajnija sta...
Šumsko gazdinstvo Sombor
Lovište "Apatinski rit" obuhvata kompleks ravničarskih šuma na levoj obali Dunava, južno od Apatina. Nalazi se 180 kilome...
Šumsko gazdinstvo Boranja
Područje lovišta se odlikuje prirodnim varijetetima sa veoma izraženom i složenom konfiguracijom, tako da bogatstvo nezag...