Pocetna » Srbija » Lovišta » Šumsko gazdinstvo Timok
 
Lovišta | dodato 17.01.2009.
Detalji
Šumsko gazdinstvo "Timočke šume"
Dragiše Petrovića 5, 19370 Boljevac
Tel. 030/ 63 879, 63 713, 63 443
faks: 030/ 63 443
 
 
Veliki broj endemičnih biljnih vrsta i grla evropskog jelena, srne i divlje svinje, ovom lovištu daju posebnu draž. Smeštaj gostiju omogućen je u lovačkoj kući koja se nalazi u samom lovištu.
U otvorenom delu lovišta lovi se srna, divlja svinja i divokoza.
Stara planina I

Lovište "Stara planina I" se prostire duž državne granice sa Bugarskom, na površini od 10.970 hektara. Od Knjaževca je udaljeno 25 km, a od Beograda 270 km. Pripada grupi lovišta brdsko-planinskog tipa. Veliki broj endemičnih biljnih vrsta i grla evropskog jelena, srne i divlje svinje, ovom lovištu daju posebnu draž. Smeštaj gostiju omogućen je u lovačkoj kući koja se nalazi u samom lovištu. Za posetioce lovišta interesantan je deo Stare Planine - "Babin zub", koji se nalazi pod zaštitom države, a u perspektivi je planiran kao veliki zimski turistički centar.

Deli Jovan

Lovište "Deli Jovan" se nalazi na istoku Srbije, između Donjeg Milanovca i Negotina, 250km jugoistočno od Beograda i 20 km od Negotina. U ovom brdsko-planinskom lovištu, koje obuhvata površinu od 13.152 hektara, love se evropski jelen, divlja svinja i srna. U 500 hektara ogradjenog lovišta lovi se isključivo divlja svinja. Lovci su smešteni u Negotinu (hotel "Krajina") i Donjem Milanovcu (hotel "Lepenski vir"). Pored lova postoji i mogućnost ribolova na Dunavu, obilazaka hidroelektrane "Djerdap" i lokaliteta Lepenski vir iz vremena neolita.

Alija

Lovište "Alija" je udaljeno 15 km od Negotina. Prostire se na prelepim pejsažima brdskih terena i obuhvata površinu od 2.000 hektara. Ovo područje je poznato i po vinogradarstvu. Gosti lovišta mogu da u ogradjenom delu lovište površine 300 hektara love jelene lopatare i muflone, a u otvorenom delu srne. U blizini lovišta nalazi se Negotin, rodno mesto najvećeg srpskog kompozitora Stevana Mokranjca i, u selima Rajcu i Rogljevu, čuvene "Pivnice Negotinske krajine"

Zlotske šume - Crni vrh

Lovište "Zlotske šume - Crni vrh" prostire se na 15.447 hektara brdsko-planinskog područja u Istočnoj Srbiji. Od Beograda je udaljeno 250 km, a od Bora 20 km. Najpoznatiji lovni revir je "Dubašnica", ogradjeni deo lovišta površine 800 hektara, u kojem se love muflon, evropski jelen i jelen lopatar. U otvorenom delu lovišta lovi se srna, divlja svinja i divokoza.
Gostima lovišta "Crni vrh" smeštaj je obezbedjen u objektima u obližnjoj Brestovačkoj banji i motelu u mestu Zlot.

Rtanj

Lovište "Rtanj" nalazi se 200 km jugoistočno od Beograda, nadomak Boljevca. Ovo planinsko lovište obuhvata površinu od 6.368 hektara. Gosti lovišta "Rtanj" mogu da love srnu i divlju svinju, a smeštaj je omogućen u istoimenom motelu koji se nalazi u samom lovištu. Pored prelepih predela (prema geografu Jovanu Cvijiću Rtanj je jedna od najlepših planina u Srbiji) i raznovrsnih biljnih vrsta, od koji se priprema i čuveni "Rtanjski čaj", za goste ovog lovišta posebno je atraktivna Sokobanja, koja se ubraja u red najznačajnijih banjskih centara u našoj zemlji.Pogledaj i:

timocke sume

,

timok

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Šumsko gazdinstvo Boranja
Područje lovišta se odlikuje prirodnim varijetetima sa veoma izraženom i složenom konfiguracijom, tako da bogatstvo nezag...
Šumsko gazdinstvo Leskovac
Lovište se nalazi iznad mesta Vučje, koji je sa Leskovcem (udaljen 20 km) povezan savremenim kolovozom. Lovište "Kukavica"...
Šumsko gazdinstvo Banat
Zbog prisustva velikog broja vrsta ptica, od kojih su mnoge retke i ugrožene, ovo područje je uvrđeno u najznačajnija sta...