Pocetna » Srbija » Seoski Turizam » Opština Mionica
 
Seoski Turizam | dodato 15.01.2009.
Detalji
Turistička organizacija opštine Mionica
Vojvode Mišića 30, 14000 Mionica
014/ 62 080, faks: 014/ 62 241
torm@verat.net
www.banjavrujci.co.yu
 
 
Priroda, kultura sela i običaji privlače turiste iz gradova i ravničarskih krajeva, koji žele da dožive pravu seosku idilu.
Slavu Mionice proneo je vojvoda Živojin Mišić, vojni strateg, čija se spomen kuća nalazi u Struganiku.
Mionica se nalazi u brdsko-planinskom predelu zapadne Srbije. Od Beograda je udaljena 92, a od Valjeva 20 km. Mionicu karakteriše razvijeno voćarstvo i stočarstvo, kao i bogata kulturno-istorijska prošlost i tradicija. Slavu Mionice proneo je vojvoda Živojin Mišić, vojni strateg, čija se spomen kuća nalazi u Struganiku. Mionica je poznata i po Banji Vrujci.
Mionička sela su šumadijskog tipa. Priroda, kultura sela i običaji privlače turiste iz gradova i ravničarskih krajeva, koji žele da dožive pravu seosku idilu.

Berkovac je udaljen od Mionice 8, a od Banje Vrujci oko 2 km. Nalazi se u podnožju planina Suvobor i Maljen. Ima 660 stanovnika u 158 domaćinstava. Ljubitelje prirode privlači živopisna klisura reke Ribnice, a postoji mogućnost organizovanja jednodnevnih izleta do Rajca, Robaja i Struganika. Pored boravka na selu, gosti mogu da koriste lekovita svojstva Banje Vrujci, u čijem sastavu se nalazi nekoliko otvorenih i zatvoreni bazen, sportski tereni i brojni drugi sadržaji.

Planinica je udaljena od Mionice 15 km. Leži na obroncima planina Suvobor i Maljen, na nadmorskoj visini od oko 670m. Selo ima 334 stanovnika u 109 domaćinstava. Karakteriše je očuvana priroda, čija svežina potiče iz brojnih proplanaka, voćnjaka, livada i rečica. Pored dobre kuhinje i nadaleko čuvenog gostoprimstva, gosti mogu da posete Struganik i rodnu kuću vojvode Živojina Mišića. U okolini sela postoje uslovi za lov i ribolov.

Popadić se nalazi u podnožju planina Suvobor i Maljen, 8 km od Mionice i 2 km od Banje Vrujci. U Popadiću živi 687 stanovnika u 182 domaćinstva. Gosti mogu da uživaju u živopisnoj klisuri reke Ribnice, a postoji mogućnost organizovanja izleta do Rajca, Robaja i Struganika. Obližnja Banja Vrujci ima sve uslove za rehabilitaciju i sportsko-rekreativne aktivnosti, a u okolini sela postoje uslovi za lov i ribolov.Pogledaj i:

mionica

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Opština Despotovac
Priroda je bila veoma darežljiva prema dolini Resave, darovala je lepotama i retkostima koje se retko sreću. Raspolaže pre...
Opština Valjevo
Valjevo je grad na reci Kolubari, koja nastaje od dve bistre vode, Obnice i Jablanice, okružen ograncima planina Povlen, Jab...
Opština Ivanjica
Ivanjica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije u oblasti Staro-Vlaških planina. Od Beograda je udaljena 224 km. Do Ivanjice v...