Pocetna » Zimovanje » Planine » Zlatar dobio etno selo
 
Planine | dodato 25.10.2009.
Detalji
Vlasnik etno sela Leon Srnec najavio je da će na obali Zlatarskog jezera, u selu Komarani, već naredne godine početi izgradnju objekata slične namene na sedam hektara.
 
 
U tom selu, izgrađenom od kamena i borovine, nalaze se apartmani i bungalovi za smeštaj 24 gosta.
Velnes centar nudi rusku banju i finsku saunu.
U novovaroškom selu Vraneš je otvoreno istoimeno etno selo koje je podigao Slovenac Leon Srnec iz Celja.

Srnec, odnosno njegovo preduzeće "Etno point", osnovano u Novoj Varoši, uložilo je oko 1,2 miliona evra u izgradnju objekata koji spadaju u najvišu kategoriju etno turizma.

"Da je Srbija stabilna zemlja i otvorena za investicije - dokaz je da investitor iz Slovenije, članice Evropske unije, ulaže na Zlataru. Slovenci su prepoznali Zlatar kao reprezentativnu destinaciju. Ovo je preporuka i ostalima da grade na ovim prostorima, a Vlada Srbije će pomoći da se izgrade dobri putevi i razvijenijim zemljama približe ove lepote", rekao je ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić na otvaranju etno sela.

U tom selu, izgrađenom od kamena i borovine, nalaze se apartmani i bungalovi za smeštaj 24 gosta. Velnes centar nudi rusku banju i finsku saunu.

"Etno selo na obalama jezera na Uvcu, u carstvu beloglavog supa, izgrađeno je među meštanima poznatim po tradicionalnom gostoprimstvu i narodnom graditeljstvu, i to je, svakako, biser turističke ponude ovog kraja. Selo će privući brojne goste, a prvi će stići Slovenci", rekla je Gordana Plamenac, direktor Turističke organizacije Srbije.

Vlasnik etno sela Leon Srnec najavio je da će na obali Zlatarskog jezera, u selu Komarani, već naredne godine početi izgradnju objekata slične namene na sedam hektara. (Beta)Pogledaj i:

etno selo

,

zlatar

,

planine

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Ukidanje viza spušta cene
Cena smeštaja u jeku zimske sezone na Kopaoniku ove godine iznosiće najviše 110 evra za polupansion....
Tatre
Tatre su planinski venac na granici Slovačke i Poljske i predstavljaju najviši deo Karpata. Najveći deo, kao i svi najviš...
Ardeni
Ardeni su planine na jugoistoku Belgije i Luksemburgu, dok rubnim delovima pripadaju Nemačkoj (oblast Ajfel) i Francuskoj (d...