Pocetna » Zimovanje » Planine » Zlatar dobio etno selo
 
Planine | dodato 25.10.2009.
Detalji
Vlasnik etno sela Leon Srnec najavio je da će na obali Zlatarskog jezera, u selu Komarani, već naredne godine početi izgradnju objekata slične namene na sedam hektara.
 
 
U tom selu, izgrađenom od kamena i borovine, nalaze se apartmani i bungalovi za smeštaj 24 gosta.
Velnes centar nudi rusku banju i finsku saunu.
U novovaroškom selu Vraneš je otvoreno istoimeno etno selo koje je podigao Slovenac Leon Srnec iz Celja.

Srnec, odnosno njegovo preduzeće "Etno point", osnovano u Novoj Varoši, uložilo je oko 1,2 miliona evra u izgradnju objekata koji spadaju u najvišu kategoriju etno turizma.

"Da je Srbija stabilna zemlja i otvorena za investicije - dokaz je da investitor iz Slovenije, članice Evropske unije, ulaže na Zlataru. Slovenci su prepoznali Zlatar kao reprezentativnu destinaciju. Ovo je preporuka i ostalima da grade na ovim prostorima, a Vlada Srbije će pomoći da se izgrade dobri putevi i razvijenijim zemljama približe ove lepote", rekao je ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić na otvaranju etno sela.

U tom selu, izgrađenom od kamena i borovine, nalaze se apartmani i bungalovi za smeštaj 24 gosta. Velnes centar nudi rusku banju i finsku saunu.

"Etno selo na obalama jezera na Uvcu, u carstvu beloglavog supa, izgrađeno je među meštanima poznatim po tradicionalnom gostoprimstvu i narodnom graditeljstvu, i to je, svakako, biser turističke ponude ovog kraja. Selo će privući brojne goste, a prvi će stići Slovenci", rekla je Gordana Plamenac, direktor Turističke organizacije Srbije.

Vlasnik etno sela Leon Srnec najavio je da će na obali Zlatarskog jezera, u selu Komarani, već naredne godine početi izgradnju objekata slične namene na sedam hektara. (Beta)Pogledaj i:

etno selo

,

zlatar

,

planine

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Kuda na skijanje?
Sezona skijanja samo što nije počela. Da li ste odlučili gde ćete ove zime? Evo nekoliko predloga....
Tatre
Tatre su planinski venac na granici Slovačke i Poljske i predstavljaju najviši deo Karpata. Najveći deo, kao i svi najviš...
Karpati
Karpati su planine u srednjoj Evropi. Pružaju se na dužini od 1.500 km (širina preko 300 km), kao veliki luk od Bratislave...