Pocetna » Zimovanje » Planine » Ukidanje viza spušta cene
 
Planine | dodato 26.07.2010.
Detalji
On je istakao da "nije tajna da su na Kopaniku godinama cene usluga bile nerealno visoke", ali da je posle ukidanja viza potrebno što više unaprediti ponudu.
 
 
Cena smeštaja u jeku zimske sezone na Kopaoniku ove godine iznosiće najviše 110 evra za polupansion.
Generalni menadžer hotelskog kompleksa "MK Mauntain Resort" Nikola Avram.
On je rekao da su niže cene u ponudi hotelskog smeštaja u hotelu "Grand" posledica liberalizacije viznog režima i da je neophodno turističku ponudu Kopaonika učiniti konkurentnom sa evropskim zemljama i državama u regionu.

Avram je naglasio da je broj posetilaca hotela "Grand" povećan tokom letnjeg perioda do 30 odsto u odnosu na prošlu godinu, odnosno da je u junu mesecu bilo oko 5.000 noćenja, dok za jul i avgust očekuju oko 8.000 noćenja.

"Cilj nam je da već sledeće godine tokom leta imamo daleko više noćenja tokom jula i avgusta, odnosno da bude oko 12.000 noćenja“, rekao je Avram i dodao da su cene hotelskog smeštaja na toj planini leti niže i do 50 odsto u odnosu na zimsku sezonu.

Izlažući ideju kojom bi se turisti tokom leta privlačili da posete Kopaonik, Avram je istakao da MK Mauntain Resort, u čijem sastavu se nalaze hoteli "Grand" i "Anđela", planira da organizuje nekoliko turištičko - sportskih manifestacija.

Planirani je i uvođenje Family koncepta u hotelu "Anđela", koji je zasnovan na sadržajima namenjenim porodici sa "all inclusive light" uslugom. U regionu takav koncept postoji samo u Austriji.

U planovima za privlačenje što više stranih turista, Avram je rekao da bi "MK mauntin rizort" u septembru na sajmu u Moskvi trebalo da potpiše ugovor za uvođenje čarter leta na relaciji Niš-Moskva i time omogućilo turistima iz Rusije da posete Kopaonik.

(Tanjug) 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Tatre
Tatre su planinski venac na granici Slovačke i Poljske i predstavljaju najviši deo Karpata. Najveći deo, kao i svi najviš...
Ardeni
Ardeni su planine na jugoistoku Belgije i Luksemburgu, dok rubnim delovima pripadaju Nemačkoj (oblast Ajfel) i Francuskoj (d...
Karpati
Karpati su planine u srednjoj Evropi. Pružaju se na dužini od 1.500 km (širina preko 300 km), kao veliki luk od Bratislave...