Pocetna » Zimovanje » Evropa » Sent Moric
 
Evropa | dodato 22.02.2009.
 
 
Mesto ima 300 sunčanih dana u godini. Pored naselja je jezero Sent Moric na čijoj se zaleđenoj površini zimi organizuje konjska trka.
Sent Moric je danas centar luksuznog turizma za bogate klijente.
Sent Moric je izletište i zimovalište u Engandinskoj dolini u jugoistočnoj Švajcarskoj. Pripada kantonu Graubinden. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.822 metra.

Ovo mesto je krajem 2005. imalo 5.121 stanovnika. U sezoni, tu boravi i oko 3.000 sezonskih radnika. Stanovnici govore nemački (59%), italijanski (22%) i jezik romanš (5%).

Sent Moric se smatra za najstarije zimovalište na svetu. Prvi hoteli su ovde otvoreni 1856. Sent Moric je danas centar luksuznog turizma za bogate klijente. Omiljeni sportovi i rekreacije su: pešačenje, alpsko skijanje, vožnja boba i skeletona. U Sent Moricu se nalazi redak fenomen: prirodna bob staza (Olympia Bobrun St.Moritz-Celerina). Mesto ima 300 sunčanih dana u godini. Pored naselja je jezero Sent Moric na čijoj se zaleđenoj površini zimi organizuje konjska trka.

Sent Moric je bio domaćin drugih Zimskih olimpijskih igara 1928, i ponovo 1948. Tu je 1934, 1974. i 2003. održano Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju. Jedini gradovi koji su dva puta bili organizatori ZOI su: Sent Moric, Insbruk i Lejk Plesid.Pogledaj i:

sent moric

,

svajcarska

 
 
 
NAGRADNA IGRA
Poklanjamo Vam dva osnovna kursa računara u trajanju od 5 dana u Obrazovnom centru "Montana"!...
SRODNE TEME
Kaprun
Kaprun sa svojim vrhovima Kitzsteinhorn i Maiskogel i 9 km udaljeni Zell am See sa svojim vrhom Schmittenhöhe, čine „Euro...
Bad Klajnkirhajm
Nalazi se u maloj, sunčanoj dolini između padina koruških planina Nockberge, na jugu Austrije i najbliži je Srbiji od svi...
Zelden
Jedna od najcenjenijih skijaških destinacija Evrope. Zahvaljujući ranom početku sezone, već godinama prve trke svetskog k...